Sign In

FIIF yhdistää suomalaiset teollisen internetin toimijat

18.11.2014

Teknologiateollisuuden tiedote 17.11.2014:

Teollisen internetin foorumi (Finnish Industrial Internet Forum, FIIF) polkaistiin tänään liikkeelle. FIIF on yhteistyöareena suomalaisille teollisen internetin toimijoille: yrityksille, järjestöille ja tutkimusorganisaatioille. Tulevaisuudessa foorumin toimintaan osallistuu satoja yrityksiä ja organisaatioita.

 

Foorumin tavoitteena on synnyttää vuoropuhelua ja yhteistä tekemistä toimialojen ja arvoketjujen yli, etsiä uusia tapoja vastata asiakkaiden tarpeisiin ja johtaa konkreettisiin teollisen internetin liiketoimintamalleihin ja sovelluksiin.

FIIF:n ohjausryhmä koostuu johtavien suomalaisten teollisen internetin soveltajayritysten ja järjestöjen edustajista. Puheenjohtajana toimii Konecranes Oyj:n toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

– Suomella on ainutlaatuinen mahdollisuus nousta teollisen internetin merkittäväksi toimijaksi: meillä on kaikki olennaiset kompetenssit hallussa ja hyvä koulutusjärjestelmä, Lundmark sanoi tänään FIIF:n julkistustilaisuudessa Helsingissä lähes 200 kiinnostuneelle osallistujalle.

– Teollinen internet tarjoaa suomalaisyrityksille kovasti kaivattuja mahdollisuuksia liiketoiminnan uudistumiseen ja kasvuun – myös pienille ja keskisuurille yrityksille, Teknologiateollisuus ry:n sähkö- ja tietoaloista vastaava johtaja Jukka Viitasaari sanoi.

– Soveltajayrityksille teolliseen internetiin liittyvät teknologiaratkaisut avaavat kokonaan uusia liiketoimintamalleja ja uutta liiketoimintaa. ICT-yrityksille puolestaan avautuu mahdollisuus hyödyntää osaamistaan nykyistä monipuolisemmin, Viitasaari kuvaili.

Teollisen internetin foorumin toiminta perustuu asiakastarpeesta lähteville, ketterille ja nopeille kokeiluille, joiden jälkeen edetään kokeilun viitoittamaa tietä. Teollinen internet on myös yksi Pekka Ala-Pietilän johtaman ICT2015-työryhmän kärkitavoitteista.

– Foorumin toiminta itsessään on ketterää kokeilua, jossa yhdistetään soveltajayritysten, ICT- ja palveluyritysten sekä tutkimusorganisaatioiden osaamisia ja vahvuuksia. Toivottavasti kokeiluissa uskalletaan myös epäonnistua, sanoi VTT:n liiketoiminnan kehitysjohtaja Iiro Salkari.

Toiminnalla tavoitellaan suomalaisyritysten kilpailukyvyn jatkuvaa parantamista kansainvälisillä markkinoilla. Monivuotista hanketta vetää Teknologiateollisuus ry ja sitä koordinoi VTT. Hankkeen rahoittavat siihen osallistuvat yritykset, TEKES sekä Teknologiateollisuus ry.

 

Ota yhteyttä