Sign In

GE Healthcare käynnistää Suomessa digitaalisen terveyden ohjelman - VTT strateginen tutkimuskumppani

30.1.2015

​​​

​GE Healthcare perustaa Suomen päätoimipisteeseensä Helsingin Vallilaan digitaalisen terveyden ohjelman. GE:n langattoman ja kannettavan tiedonsiirtoteknologian kehitys keskitetään ohjelman myötä Suomeen. Hankkeen tavoitteena on löytää ratkaisuja terveydenhuollon tulevaisuuden haasteisiin.
 
  • GE Healthcaren kolmelle vuodelle jakaantuva kokonaisinvestointi on 28,5 miljoonaa euroa.
  • ​Tekes edistää GE:n tutkimusohjelmaa 10 miljoonan euron rahoituksella.  
  • Teknologian tutkimuskeskus VTT toimii ohjelman strategisena tutkimuskumppanina, sisällön ja teknologian tuottajana sekä tukee GE:tä ohjelman toteutuksessa. 
  • Nyt käynnistyvän ohjelman myötä GE Healthcare aikoo rekrytoida jopa viisikymmentä henkilöä elektroniikan, ohjelmistojen ja langattomien teknologioiden kehitykseen ja projektinjohtotehtäviin.
  • Digitalisaatio on käytössä laajasti eri toimialoilla ja palveluissa. Ohjelman myötä luodaan uutta kliinisessä tutkimuksessa ja terveysteknologian alueilla.
 
GE Healthcaren Suomen toimitusjohtaja ja GE Healthcaren globaalin monitorointiliiketoiminnan johtaja Didier Deltort, VTT:n liiketoiminta-alueen johtaja Petri Kalliokoski, työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Petri Peltonen ja sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty esittelivät hanketta tänään Helsingissä.  
 
”Helsinki on yksi GE Healthcaren viidestä potilasmonitoroinnin ratkaisuja kehittävästä osaamiskeskuksesta ja ainoa Euroopassa. Työllistämme Helsingin Vallilassa yli 700 terveysteknologian osaajaa. Digitaalisen terveyden ohjelma tuo meille lisää terveys- ja mobiiliteknologian tutkimus- ja kehitysosaamista. Suomi on luonteva paikka digitaalisen terveyden osaamiskeskukselle, sillä Suomessa on runsaasti mobiiliteknologian huippuosaajia. Ohjelman myötä voimme synnyttää ratkaisuja, joilla edistämme potilaiden kustannustehokasta hoitoa ja seurantaa Suomessa ja maailmalla”, Didier Deltort sanoi.
 
”Parhaassa tapauksessa GE:n nyt tekemä investointi houkuttelee Suomeen lisää sijoituksia. Suomella on erinomaiset mahdollisuudet nousta globaaliksi terveysteknologian huippuosaajaksi. Nyt käynnistyvä ohjelma on loistava tilaisuus mobiiliteknologian ja terveysalan osaajille luoda yhdessä tulevaisuuden terveydenhuollon ratkaisuja. GE haluaa olla mukana nostamassa Suomea terveysteknologia-alan edelläkävijöiden joukkoon. Nyt tehtävät tutkimus- ja kehitysinvestoinnit ja Vallilan terveysteknologian ekosysteemin aktiivinen kehittäminen ovat osa tätä työtä”, Deltort totesi.
 
Petri Peltonen totesi tilaisuudessa, että GE:n päätös tehdä kymmenien miljoonien eurojen T&K-investointi digitaalisen terveyden ohjelmaan Suomessa on erittäin tervetullut uutinen. Investointipäätös kertoo suomalaisen terveysteknologian ja tietotekniikan osaamisen olevan aidosti maailman kärkiluokkaa. 
 
”VTT:n verkottava yritysyhteisyön toimintamalli ja vahvassa nousussa oleva uuden yrittäjyyden startup-kulttuuri ovat varmasti molemmat olleet tekijöitä, jotka ovat toimineet Suomen eduksi. Terveysteknologiasta on nopeasti kehittymässä yksi tärkeimmistä korkean teknologian toimialoistamme, ja alan kasvunäkymät ovat erittäin hyvät”, Peltonen totesi.
 
Petri Kalliokoski korosti uuden teknologian merkitystä kilpailutekijänä: 
”VTT on hankkeen strateginen kumppani ja tuo uusia ratkaisuja erityisesti anturiteknologioihin ja tiedon analysointiin. VTT:n kyky yhdistää monia uusia teknologioita ja osaamista luo uusia sovelluksia GE:lle ja mahdollisuuksia myös uusille kansallisille terveyspalveluille.  Pohjoismaiden johtavana tutkimuskeskuksena nojaudumme tieteeseen ja monien eri teknologioiden yhdistämiseen tällä uudella alueella. Ohjelman merkittävänä teknologiakumppanina haluamme tutkimuksen puolelta tukea ohjelman kunnianhimoisia tavoitteita ja niiden saavuttamista”, Kalliokoski sanoi.
 
Laura Räty totesi tilaisuudessa, että Suomi on teknologiassa ja terveysalan osaamisessa maailman edistyksellisimpiä maita.
 
”GE Healthcaren kiinnostus Suomeen ja suomalaiseen osaamiseen ei ole sattumaa.  GE Healthcaren kymmenien miljoonien eurojen investointi on vaikutukseltaan merkittävä. Hanke on hyvä osoitus paitsi siitä, miten yhteistyö kansainvälisen yritysmaailman ja tutkimuksen välillä toimii, myös siitä, miten digitalisaatio muuttaa terveydenhuoltoa. Tämän hankkeen myötä siirrytään puheista tekoihin”, Räty totesi. 
Jo viime vuonna GE Healthcare rekrytoi Suomessa 40 tuotekehityksen osaajaa. GE Healthcare avasi myös terveysteknologia-alan kasvuyrityksille tarkoitetun Health Innovation Villagen. Digitaalisen terveyden osaamiskeskuksen myötä Vallilan ekosysteemi saa toden teolla tuulta alleen. 

 

Ota yhteyttä