Sign In

Henkisen hyvinvoinnin Oivamieli-verkkopalvelu VTT:ltä Headstedille

30.5.2017

Henkisen hyvinvoinnin edistämiseen tarkoitettu verkkopalvelu Oivamieli.fi ja siihen liittyvät Oiva-mobiilisovellukset siirtyvät VTT:ltä Headsted Oy:lle. Siirto mahdollistaa kuluttajien avoimessa käytössä olevan ilmaispalvelun saatavuuden myös jatkossa.

VTT-lähtöisen Headsted Oy:n tuoteperheeseen kuuluu useita hyväksymis- ja omistautumisterapiaan sekä muuhun tutkimusnäyttöön perustuvia, henkisen hyvinvoinnin edistämiseen tähtääviä verkko-ohjelmia. Oivamieli-palvelusta tulee luonteva osa tätä tuoteperhettä.

"VTT:n ja Jyväskylän yliopiston kehittämät Oivamieli-palvelut ovat saavuttaneet laajalti käyttäjiä terveydenhuollon ammattilaisten ja yksityishenkilöiden joukosta Suomessa, joten palvelun siirtyminen Headstedille vahvistaa asemaamme henkisen hyvinvoinnin verkkotyökalujen tarjoajana", uskoo toimitusjohtaja Kirsikka Kaipainen.

"Kaikki yrityksen perustajajäsenet olivat aikanaan VTT:ltä ja Jyväskylän yliopistosta mukana kehittämässä Oivamieli-palveluita, joten näiden jatkumisen turvaaminen on tärkeää myös henkilökohtaisella tasolla", hän lisää.

Helpotusta stressiin

Oivamieli.fi kattaa ilmaisen verkkopalvelun ja mobiilisovelluksen, joka on saatavilla myös Android- ja iOS-sovelluksina. Se on suunnattu erityisesti stressaantuneille työikäisille oman hyvinvoinnin, jaksamisen ja mielialan kohentamiseen. Oivamieli.fi on toiminut vuodesta 2014 Suomen Mielenterveysseuran tuella, ja palvelussa on vierailtu 400 000 kertaa.

"Saamamme käyttäjäpalaute osoittaa palvelulle olevan tilausta. Digitaalisuus on tuonut psykologiset harjoitukset sellaisten ihmisten ulottuville, jotka eivät välttämättä muuten olisi löytäneet niitä. On palkitsevaa saada palautetta myös ammattilaisilta, jotka kertovat saavansa Oivasta hyviä apukeinoja potilaiden tukemiseen", kertoo erikoistutkija Marja Harjumaa VTT:ltä.

VTT:lle on luontevaa, että Oivamieli jatkaa elämäänsä alan yrityksessä. VTT kehittää digitaalisia terveyspalveluja yhteistyössä alan toimijoiden kanssa, eikä niinkään tarjoa ja ylläpidä niitä.

"Luomalla uusia digitaalisia terveyspalveluita VTT haluaa toimia suunnannäyttäjänä kohti tulevaisuuden terveydenhoitoa", toteaa asiakaspäällikkö Kari Kohtamäki.

Klikkaa verkkopalveluun
: www.oivamieli.fi

Lisää Headstedistä: https://headsted.fi/

Lisätietoja:

Headsted
Kirsikka Kaipainen, toimitusjohtaja
Puh. 050 323 3212
kirsikka@headsted.fi