Sign In

Innovaatiokilpailu uusista digipalveluista alkaa – Tampereen keskustorista älykäs kaupunkiympäristö

2.5.2016

VTT:n koordinoima SenCity-hanke, Tredea ja avoin innovaatioympäristö Uusi Tehdas etsivät uudenlaisia ideoita digipalvelujen kehittämiseksi Tampereen ydinkeskustan kaupunkiympäristöön.

SenCity DigiDay-ideakilpailu on avoin opiskelijoille, yrityksille ja yhteisöille. Tavoitteena on löytää uusia, oivaltavia ideoita käyttäjälähtöisten ratkaisujen toteuttamiseksi kaupungin ydinkeskustassa ja sen toiminnoissa.  

Kilpailu huipentuu Tampereella 17.5. järjestettävään SenCity Digiday-tapahtumapäivään, jonka aikana digitaalisia palveluideoita kehitetään yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Päivän lopuksi parhaat ehdotukset palkitaan, ja voittajaehdotukset saavat toteutuksensa tueksi rahapalkinnot.

Suunnittelun kohdealue on Tampereen Keskustorin ympäristö, jossa etenkin kesäaikaan pidetään konsertteja ja muita tapahtumia. Arkikäytössä Keskustori on mm. joukkoliikenteen solmukohta.  Kilpailuehdotusten toivotaankin liittyvän erityisesti massatapahtumiin, joukkoliikenteeseen, interaktiivisuuteen kaupungin ja kaupunkilaisten välillä sekä lisättyyn todellisuuteen.

Ideoiden toteutukseen on käytettävissä Tampereen Keskustorille toteutettava tietoliikenteeseen ja älykkääseen valaistukseen liittyvä infra. Ensimmäiset kokeilut voidaan toteuttaa jo syksyn 2016 aikana. SenCity-hanke voi tukea ideoiden toteutusta ja tarpeen mukaan järjestää pilotointimahdollisuuksia myös muissa kohteissa ja muilla paikkakunnilla.

SenCity Digiday-tapahtumapäivä pidetään TalentSpacen/Finlaysonin tiloissa, osoitteessa Satakunnankatu 18 A, Tampere.  

Kilpailun järjestävät VTT:n koordinoima SenCity-hanke , Tredea ja New Factory.

Ilmoittautumiset 10.5. mennessä: http://events.vtt.fi/sencity_digiday

Ota yhteyttä