Sign In

Kertakäyttöinen promilletesti kertoo ajokuntosi parissa minuutissa

21.8.2017

Goodwiller on tuonut markkinoille VTT:n kanssa kehittämänsä promilletestin, joka mittaa nopeasti veren alkoholipitoisuuden syljestä. Kertakäyttötesti sujahtaa pieneenkin lompakkoon ja kertoo käyttäjänsä ajokunnon parissa minuutissa.

Oululaisen Goodwiller Oy:n Promilless-testi on kehitetty yhteistyössä VTT:n kanssa. Testin taustalla ovat painetut biokemialliset ainesosat.

"Innovaatio ilmaisee sylkinäytteestä jo yli 0,2 promillea ylittävän alkoholipitoisuuden. Testitulos näkyy liuskan 'älypaperialueiden' tummumisena", kertoo projektipäällikkö Marika Kurkinen VTT:ltä.

Jos vain vihreä kontrollialue on tummunut, veren alkoholipitoisuus on alle 0,2 promillea ja testi on toimintakuntoinen. Keltaisen testialueen tummuminen tarkoittaa, että alkoholipitoisuus on yli 0,2 promillea.

"Haluamme promilletestillä tuoda kuluttajille helpon ja kätevän tavan varmistaa oma ajokuntonsa ja mahdollisuuden toimia vastuullisesti liikenteessä", sanoo toimitusjohtaja Petri Särkelä Goodwilleriltä.

Erilaisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien itsediagnostiikkatestien käyttö tulee arvioiden mukaan lisääntymään merkittävästi tulevaisuudessa. VTT:n kehittämä painetun älyn teknologia mahdollistaa kustannustehokkaan ja laajamittaisen tuotannon.

Lisää testistä:
https://promilless.fi/


Lataa korkearesoluutiokuvat kuvakkeita klikkaamalla. Kuvat: Goodwiller Oy.


Lisätietoja:

Goodwiller
Petri Särkelä, toimitusjohtaja CEO
Puh. 040 574 8019
petri.sarkela@goodwiller.fi
www.goodwiller.fi