Sign In

Kuluttajat testaavat: VTT:n kännykkäsovellus metsävarojen suunnitteluun ilmaiseksi verkkokaupasta

11.7.2013

 

VTT:n kehittämän Relasphone-kännykkäsovelluksen beta-versio metsätalouden suunnitteluun on saatavissa ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta. Sovellus on tarkoitettu metsänomistajille, luontoharrastajille ja muille puuston määrästä ja puulajeista kiinnostuneille.

VTT:n kännykkäsovellus antaa käyttäjälleen haluamastaan alueesta tietoa puuston määrästä ja puulajeista. Kännykkäsovellus on joustava ja nopea työkalu esimerkiksi metsänsuunnitteluun tai myrskytuhojen arviointiin.

”Olemme testanneet menetelmää VTT:n projekteissa, ja niiden perusteella se soveltuu hyvin puulajien ja puun läpimitan mittaamiseen. Keräämme nyt ilmaisen beta-version avulla kuluttajien käyttökokemuksia jatkokehitystä varten. Laskelmamenetelmän vahvuutena on sen kytkeytyminen satelliittikuvajärjestelmään”, kertoo VTT:n tutkimusprofessori Tuomas Häme.

Sovellus toimii tällä hetkellä Android-puhelimissa. Tavoitteena on laajentaa käyttömahdollisuuksia kysynnän mukaan myös Windows-puhelimiin.

VTT:n tähtäimenä on, että menetelmää hyödynnetään metsänkartoituksessa. Maastosta kerätyn mittatiedon yhdistäminen satelliittikuviin tuo menetelmälle maailmanlaajuiset hyödyntämismahdollisuudet. Menetelmä palvelee osaltaan uudenlaisen teollisuuden kasvattamista Suomeen.

Relasphone: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.vtt.socialforest

Lue myös VTT:n tiedote 23.11.2011

Ota yhteyttä