Sign In

Menopeli auttaa autoilijoita isoissa tapahtumissa

4.9.2015

Forum Virium Helsinki
Tiedote
1.9.2015
 
Isompiin tapahtumiin tullaan usein omalla autolla. Erityisesti pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville auto on perinteisesti ollut nopein ja vaivattomin tapa päästä perille – ruuhkista huolimatta. Forum Virium Helsinki ja VTT testaavat jalkapallon EM-karsintaotteluissa 2015 uudenlaista kyytipalvelua, joka auttaa välttämään pysäköintiongelmat ja ruuhkat. 
 
Menopeli-palvelu tarjoaa kätevimmän reitin tapahtumapaikalle yhdistämällä autoilun, pysäköinnin, kyytipalvelun ja joukkoliikenteen. Sovellus tarjoaa vaihtoehtoiset jatkoyhteydet pysäköintipaikalta kävellen, julkisilla tai Kutsuplussalla.
 
Isoissa tapahtumissa pysäköintipaikat ruuhkautuvat helposti. Menopeli kannustaa autoilijoita jättämään kulkuneuvonsa parkkiin hieman kauemmaksi ja kulkemaan loppumatkan muilla kyydeillä.
 
Pilotointia Olympiastadionin kulmilla
 
Menopeli-palvelua kokeillaan jalkapallon EM-karsintaotteluissa 7. syyskuuta ja 11. lokakuuta. Sitä markkinoidaan yhteistyökumppanien kanavissa. 
 
Palvelun kohderyhmänä ovat erityisesti Helsingin ulkopuolelta tulevat autoilijat. Seuraamme testikäyttäjiä, palvelun kysyntää sekä vaikutuksia ruuhkiin tapahtumapaikalla. Tapahtuman järjestäjien näkökulmasta on tärkeää, että kokemus on hyvä aina lipun ostosta kyytiin tapahtumapaikalle ja sieltä pois. 
 
Menopeli-palvelu tukee tapahtumien kokonaistarjontaa ja asiakaskokemusta. Pysäköintivaihtoehtoina tarjotaan Helsingin kaupungin liityntäpysäköintipaikkoja sekä Q-Parkin Finlandia-hallia, jonka  käyttäjille tarjotaan ilmainen pysäköinti otteluiden yhteydessä. 
 
Jatkoyhteyksien osalta vaihtoehtona tarjotaan joukkoliikennettä ja Kutsuplus-palvelua, jonka voi kätevästi tilata ja maksaa tekstiviestillä.
 
 
Pilotti tehdään yhdessä VTT:n kanssa ja siinä hyödynnetään HSL:n rajapintoja. Kokeilu on osa kansainvälistä Connecting Digital Cities 2015 -hanketta, jossa ovat mukana VTT, Thales, Cefriel, Polimi ja Forum Virium Helsinki. Hanketta rahoittaa Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT Digital.
 

Lisätietoa:

Forum Virium Helsinki
Kehityspäällikkö Kaisa Spilling
puh. +358 40 744 8831
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi