Sign In

Muovipusseja puusta valmistava Paptic keräsi yli miljoonan rahoituskierroksella

25.9.2015

Paptic Oy
Lehdistötiedote
24.9.2015

 

Paptic Oy on suomalainen huhtikuussa perustettu startup-yritys. Papticin uusi patentoitu teknologia mahdollistaa uuden mullistavan puukuitutuotteen valmistuksen, jolla on muovinkaltaisia ominaisuuksia. Sillä voi korvata esimerkiksi muovikalvoa pusseissa ja pakkauksissa. Yhtiö keräsi ensimmäisellä rahoituskierroksella huhtikuussa sijoituksina 1,1 miljoonaa euroa. 

Yrityksen käyttämä uusi teknologia perustuu VTT:llä tehtyyn pitkäjänteiseen kuitutuotteiden ja -prosessien tutkimustyöhön. 

Globaali mahdollisuus suomalaiselle biotaloudelle

"Olemme käytännön esimerkki suomalaisesta huippuosaamisesta, puupohjaisesta biotaloudesta. Innovaatiomme on maailman kärkeä ja mahdollisuudet ovat hurjat. Pelkästään Euroopassa käytetään vuosittain 100 miljardia muovipussia. Jokainen voi siitä päätellä, minkälaisista mahdollisuuksista puhutaan. Ensimmäinen tuotteemme on suora vastaus EU:n muovikassien vähentämiseen tähtäävälle direktiiville", kertoo toimitusjohtaja Tuomas Mustonen.

"Yrityksemme tarkoitus on auttaa ratkaisemaan merkittävä globaali ympäristöongelma: muovijätteen kerääntyminen meriin ja merieläimiin. Jos kaikki merien muovijäte pakattaisiin muovikasseihin, sitä olisi rannoilla 15 täyttä muovikassillista jokaista maailman merenrantametriä kohden. Jo tällä hetkellä materiaalistamme valmistetuissa pusseissa raaka-aineesta 70 prosenttia on uusiutuvaa ja biohajoavaa, lisäksi materiaali on kierrätettävissä."
 

Espoossa käynnistyy demolaitos, joka valmistaa puukuidusta muovipussimateriaalia

PAPTIC-tuotteen valmistus aloitetaan pienessä mittakaavassa jo syksyllä 2015 Espoon Otaniemessä KCL:n pilottitehtaalla. Papticin ja KCL:n yhteistyöllä tehtaan paperikone muutetaan tarkoitukseen soveltuvaksi. Koneella tehdään materiaalia asiakkaiden kanssa toteutettaviin testikampanjoihin. Testaamisen avulla varmistetaan, että tuote on jalostettavissa ja yhteensopiva toimitusketjun kanssa. "Saamme lisää kokemusta koko arvoketjun kyvystä tuottaa tuote, aina paperikoneelta kaupan kassalle ja kuluttajalle."

Seuraavassa vaiheessa yhtiön on tarkoitus testata uuden pakkausmateriaalin tuotantoa teollisessa mittakaavassa ja tavoitteena on käynnistää PAPTIC-materiaalin kaupallinen valmistus vuonna 2016. Yhtiö etsii tällä hetkellä kumppaneita arvoketjusta teollisen tuotannon testaamiseen ja kaupalliseen yhteistyöhön.

 

 

PAPTIC OY

Paptic Oy on suomalainen startup-yritys, joka on perustettu huhtikuussa 2015. Yritys on syntynyt Teknologian tutkimuskeskus VTT:ssä tehdyn tutkimuksen ja kehitystyön pohjalta. Yritys keskittyy kestävän kehityksen teknologiaan sekä uusiutuvien, kierrätettävien puupohjaisten tuotteiden myyntiin ja markkinointiin. Papticin tavoitteena on tuoda uusi muovinkaltaisia ominaisuuksia omaava PAPTIC-kuitumateriaali markkinoille vuoden 2016 aikana.

Yritys työllistää tällä hetkellä kolme perustajaa ja yhden työntekijän. Yhtiö keräsi ensimmäisellä rahoituskierroksella sijoituksina huhtikuussa 1,1 miljoonaa euroa. Perustajien lisäksi yritykseen on sijoittanut Proxy Ventures, Besodos Investors, VTT Ventures ja seitsemän yksityishenkilöä.

 

VTT VENTURES

"PAPTIC(R) on hyvä esimerkki, miten VTT:n kehittämä teknologia on onnistuttu kääntämään ongelman ratkaisuksi, jolla on merkittävä maailmanlaajuinen liiketoimintapotentiaali", Antti Sinisalo, Toimitusjohtaja, VTT Ventures

VTT Ventures Ltd on VTT:n omistama kehitysyritys. Yritys etsii aktiivisesti lahjakkaita ja kokeneita yrittäjiä edistämään teknologiansa kaupallistamista. VTT Ventures sijoittaa spin-off-yrityksiinsä yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. VTT Venturesin tavoitteena on kiihdyttää suomalaista innovaatiota ja saada tuottoa pääomasijoituksistaan. Lisätietoja:www.ventures.fi

 

PROXY VENTURES

"PAPTIC(R) on ratkaisu maailmanlaajuiseen miljardiluokan ongelmaan. PAPTIC on ympäristöystävällinen ja taloudellisesti tehokas, ja sen luoneella tiimillä on osaaminen ja voimavarat globaalisti tunnetun materiaalibrändin luomiseen", Miia Bovellan, perustajaosakas, Proxy Ventures.

Proxy Ventures on lontoolainen pääomasijoitusyhtiö, joka ensimmäisenä pääomasijoitusyhtiönä maailmassa rakentaa brändin jokaiselle portfolioyritykselleen. Proxyn investointeihin kuuluvat myös Peak-älypelialusta, Oura-sormustietokone jaFaralong.com-matkanvarausalusta.

 

BESODOS INVESTORS 

"Muovit on korvattava uusilla innovaatioilla ennen kuin niiden aiheuttamat ympäristövaikutukset ovat peruuttamattomat. PAPTIC(R) on ratkaisu tähän ongelmaan. Yritys tuo markkinoille uuden puupohjaisen materiaalin, jolla voidaan korvata muovikassit. Haluamme olla mukana tässä kestävän kehityksen ratkaisussa ja olemme iloisia voidessamme tukea Paptic-tiimiä heidän aikeissaan mullistaa pakkausteollisuutta", Hanna Liiri, toimitusjohtaja & partner, Besodos Investors Oy.  

Besodos Investors Oy on Helsingissä toimiva perheomisteinen ja yksityinen sijoitusyhtiö.

Ota yhteyttä
 
 
 

LISÄTIETOJA:

Tuomas Mustonen
Toimitusjohtaja
050 5987516
tuomas.mustonen@paptic.fi
www.paptic.fi