Sign In

Opiskelijoilta saatiin uusia ideoita VTT:n kehittämille teknologiaratkaisuille

16.5.2011

MashUp-joukkue voitti OuluSES-liiketoimintakilpailun

Talous- ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijoista koottu MashUp-joukkue voitti OuluSES-yhteisön, VTT:n, Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun järjestämän liiketoimintakilpailun. Joukkue sai palkinnoksi 6.5. järjestetyssä gaalassa mahdollisuuden työstää ideoitaan eteenpäin yritystoimintaan 2000 euron starttirahalla ja mahdollisuuden lisensoida VTT:n teknologiaa. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 49 opiskelijaa.

Talous- ja tietojenkäsittelytieteisiin perehtynyt Marvellous Minds voitti toisen palkinnon ja yliopiston teknillisen tiedekunnan opiskelijoista koostunut VMPOAN-joukkue sijoittui kolmanneksi.

Yrittäjyydestä kiinnostuneiden opiskelijoiden tehtävänä oli kehittää liiketoimintamalleja VTT:llä kehitettyihin tietotekniikan sovelluksiin, joita olivat oppimista edistävä mobiilisovellus, automaattinen videoiden editointiohjelmisto multimedian jakamiseen sekä mobiililaajakaistamittari (lisätietoja osoitteessa http://ouluses.fi/challenge/tech.html).

Kilpailun tuomaristo piti kilpailua kovatasoisena ja onnistuneena. Tuomariston puheenjohtajana toimi Heikki Ailisto (VTT) ja jäseninä Martti Elsilä (Technopolis), Tapio Siik (XN Ventures) Niko Mikkola (CIE) sekä Oulun yliopistosta Veikko Seppänen ja Vesa Puhakka.

Heikki Ailiston mukaan tuomaristo oli positiivisesti yllättynyt kilpailuun osallistuneiden liikeideaehdotusten hyvästä tasosta ja innovatiivisuudesta. ”Myös tiimien innostus, työhön paneutuminen, ammattimaisuus ja monipuolinen osaaminen tekivät vaikutuksen. Pari ehdotusta tuntui jo nyt melko valmiilta yritysideoilta, ja muissakin oli kehityskelpoisia osia, joista voi lähteä työstämään business-ideaa. Kilpailu osoitti, että VTT:n IPR-omaisuutta voidaan hyödyntää uusilla tavoilla, esimerkiksi VTT:n ulkopuolelta tulevien start up -yritysten avulla”, toteaa Ailisto.

VTT jatkaa ainakin voittajatiimien kanssa yhteistyötä ja tukee niitä mahdollisen yrityksen perustamisessa. Seuraavassa vaiheessa joukkueille tarjotaan apua liiketoimintamallin hiomisessa ja yrityskuvioiden sparrauksessa. VTT neuvottelee joukkueiden kanssa myös teknologian lisensointimahdollisuuksista.

”Kisan avulla VTT:llä pyritään kehittämään uusia, entistä tehokkaampia keinoja kaupallistaa tutkimuksen tuloksia ja samalla luoda työllistymismahdollisuuksia yrittäjille ja uudenlaista dynamiikkaa tutkimushankkeiden ympärille toteaa teknologiapäällikkö Petteri Alahuhta VTT:ltä.

Lisää kilpailusta: http://ouluses.fi/

KUVA PALKINTOJENJAKOTILAISUUDESTA 6.5.2011: MashUp-JOUKKUE voitti OuluSES-yhteisön, VTT:n, Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun järjestämän liiketoimintakilpailun toukokuussa.