Sign In

Oululainen startup-yritys GrainSense sai 1,4 miljoonan euron pääomasijoituksen

11.2.2016

Lehdistötiedote
11.2.2016
GrainSense Oy


GrainSense Oy on kehittänyt ensimmäisenä käsikäyttöisen laitteen viljanjyvien laadun ja muun muassa niiden proteiinimäärän mittaamiseen. Uusi yritys on saanut 1,4 miljoonan euron pääomarahoituksen sekä kehityslainan Tekesiltä.  GrainSense on Teknologian tutkimuskeskus VTT:n spin-off-yritys, joka pyrkii yli miljardin euron maailmanmarkkinoille pilvipohjaisilla palveluillaan ja optisiin teknologioihin perustuvilla laitteillaan. Tuotteet parantavat maanviljelijöiden mahdollisuuksia valvoa viljan laatua ja hallita sen hinnoittelua.

GrainSensen kehittämä käsikäyttöinen laite mittaa viljanjyvien sekä muiden viljelykasvien proteiinipitoisuuden, öljy- ja hiilihydraattipitoisuuden sekä kosteuden. Näiden viljan ominaisuuksien perusteella voidaan laskea sadon arvo ja käsittelykustannukset jo siinä vaiheessa, kun vilja kasvaa pellolla. Paristokäyttöinen laite tarvitsee mittausta varten vain muutaman viljanjyvän. Mittaus kestää muutaman sekunnin eikä se edellytä esivalmisteluja.

Laite tarjoaa ensimmäistä kertaa maanviljelijöille, siementuottajille ja kasvinjalostajille keinon mitata nopeasti sadon laatuparametrit ja tehdä niiden perusteella kannattavuutta parantavia päätöksiä. Myös lihantuottajille on hyötyä laitteesta rehun proteiinipitoisuuden hallitsemiseksi, mikä voi parantaa merkittävästi tuotannon kannattavuutta. Lisäarvoa laitteeseen antaa GPS-paikannus sekä yhteydet pilvipalveluihin, jotka osaltaan parantavat tuottavuutta ja kannattavuutta.

GrainSense lanseeraa tuotteensa vuoden 2016 aikana. Berner Oy toimii yrityksen markkinointi-, myynti- ja kehityskumppanina Pohjoismaissa ja Baltian maissa.

"Ainutlaatuinen tuotekonseptimme tarjoaa maanviljelijälle mahdollisuuden parantaa sadon määrää ja laatua. Samalla se lisää viljamarkkinoiden läpinäkyvyyttä. Työllämme voimme vaikuttaa miljoonien ihmisten elämään ja hyvinvointiin", sanoo GrainSensen toimitusjohtaja Edvard Krogius.

"Perustajatiimi yhdessä sijoittajien kanssa; Berner Oy sekä yksityinen sijoittajasyndikaatti vahvalla maataloustaustalla, on loistava perusta kansainvälisen menestystarinan luomiseksi", sanoo VTT Ventures Oy:n toimitusjohtaja Antti Sinisalo.

"Uusi konsepti vahvistaa Bernerin kattavaa tarjoamaa suomalaisille maanviljelijöille. Meille on tärkeintä parantaa asiakkaidemme tuottavuutta ja kannattavuutta, ja uskomme vahvasti, että tämä startup-konsepti tulee täyttämään odotukset", jatkaa Kalle Erkkola, Berner Oy:n divisioonajohtaja.

RAHOITUSKIERROKSEN OSAPUOLET:

GrainSense-yrityksen perustajatiimi; Ralf Marbach (keksijä ja perustaja), Jouni Huopana (perustaja), Ykä Marjanen (perustajajäsen), Max Schulman (perustajajäsen), Arve Lukander (perustajajäsen) ja Edvard Krogius (perustajajäsen).

Sijoittajat; VTT Ventures Oy, Berner Oy sekä kolme pohjoismaista maataloustaustaista sijoittajaa.

Kehityslaina; Tekes on myöntänyt GrainSenselle kehityslainan.

www.grainsense.com

 

 

Ota yhteyttä
 
 
 

Lisätietoja:

GrainSense Oy
Toimitusjohtaja Edvard Krogius
Puh. 050 322 9392, edvard.krogius@grainsese.com