Sign In

PRINSE18 - PrintoCent järjestää viidennen painetun älyn teollisuusseminaarin Oulussa 31.1.-1.2.2018

30.1.2018


PRINTOCENTIN LEHDISTÖTIEDOTE 30.1.2018


PrintoCentin missio on inspiroida, nostaa osaamista sekä luoda mahdollisuuksia painetun älyn ja elektroniikan parissa. Saavuttaaksemme tämän kutsumme yhteen painetun älyn saralta maailman johtavat asiantuntijat sekä yritykset. Tänä vuonna PRINSE-tapahtumaan tulee 100 yritystä sekä kaiken kaikkiaan 300 osallistujaa ympäri maailmaa ja näin viimeisimmät trendit sekä alan uutiset tulee kattavasti jaettua erittäin mielenkiintoisten puheenvuorojen sekä interaktiivisen innovaatiotorin sekä demobazaarin välityksellä.

Samalla juhlistetaan PrintoCentin 10-vuotis merkkipaalua ja PRINSE’18 fokusoituu vahvasti asiakaslähtöisiin tuotantoratkaisuihin ja muihin tulevaisuuden tarpeisiin. Painettua älyä sekä taipuisia hybridi elektronisia ratkaisuja hyödyntävien yritysten määrä kasvaa nopeasti ja tässä tapahtumassa pääsee tutustumaan esimerkiksi autoteollisuuden sekä terveysteknologian ratkaisuihin. Yritykset kuten Jaguar, Fiat, Plastic Omnium, Pilkington Automotive, Kone, Nokia, Lego ja ENI ovat kiinnostuneita rakenteisiin upotettavan elektroniikan mahdollisuuksista, joita tarjoavat suomalaiset yritykset kuten TactoTek, Flexbright, Nanocomp ja Elcoflex – kaikki nämäkin avaavat PRINSE’18 tapahtumassa tulevaisuuden näkymiään. Terveys ja hyvinvointi –ratkaisut puolestaan näyttävät tietä tulevaisuuden digitaalisille terveysteknologioille. Nyt yritykset kuten GE Healthcare, Bittium Biosignals, MoveSole jaSpektikor lanseeraavat tuotteita myös kotiterveydenhoitoon. Lisäksi Goodwiller, Diagnostics for All, iStoc, Capitainer, Ginolis jaScreentec tuovat kertakäyttöisiä diagnostiikkaratkaisuja esimerkiksi tartuntatautien massaseulontoihin. Kaikkiaan PRINSE’18 tapahtumassa on yli 50 yrityspuhetta.

Eri teollisuuden alojen merkittävien innovaatioiden lisäksi painettu äly tuo kasvua liiketaloudellisesti ja tämän hetkinen arvio on, että vuonna 2020 Suomeen on tullut yli 1000 uutta työpaikkaa elektroniikkatuotantoon. Mahdollisuudet ovat rajattomat, kun ratkaisuja tarvitaan muun muassa IOT-maailmaan, autoteollisuuteen, tuulilaseihin, rakennuksiin, kodin sisustukseen, kodinkoneisiin, älyvaatteisiin ja -jalkineisiin. Poikkitieteellinen osaaminen ja yhteistyö onkin kriittistä alojen edistämiseksi ja se on juuri mihin PrintoCent tähtää teollisuusklusterinsa aktiivisessa tukemisessa.