Sign In

Psykoottisten häiriöiden tunnistamiseen etsitään uusia keinoja VTT:n johtamassa projektissa

16.9.2013

 

EU:n uudessa METSY-projektissa kehitetään ja hyödynnetään aivokuvantamista ja bioinformatiikkaa psykoottisten häiriöiden tunnistamiseksi. Tutkijoiden tavoitteena on selvittää, millainen yhteys rasva-aineenvaihdunnalla on psykoottisiin häiriöihin ja sen aineenvaihdunnallisiin sukulaissairauksiin, kuten metaboliseen oireyhtymään ja diabetekseen

Projektin tavoitteena on tunnistaa biomarkkeriyhdistelmiä verestä ja aivokuvista ja arvioida niiden hyödyntämismahdollisuudet psykoottisten häiriöidenaikaisessa diagnosoinnissa ja hoidossa. METSY-projekti kokoaa yhteen lääkäreitä, tutkijoita ja teollisuuden asiantuntijoita psykiatrian, aivokuvantamisen, aineenvaihduntatutkimuksen, systeemibiologian ja bioinformatiikan aloilta.

Nelivuotista EU:n METSY-projektia koordinoi VTT ja sen koordinaattorina toimii VTT:n tutkimusprofessori Matej Orešič. Projektin kokonaisbudjetti on 5,94 milj. euroa, josta VTT:n osuus on 1,27 milj. euroa.

Projektikumppanit: VTT, Turun yliopisto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Biomax Informatics AG (Saksa), Servicio Madrileño de Salud (Espana), Philips Research (Saksa) ja King’s College London (Iso-Britannia).

Ota yhteyttä