Sign In

Robotiikan Startup! Hae mukaan RobotUnion- kiihdytysohjelmaan!

19.2.2019

EU-rahoitteinen RobotUnion hanke etsii 20 eurooppalaista yritystä kehittämään valmistus-, elintarvike- ja terveysteollisuuteen sekä julkiseen infrastruktuuriin liittyvää robotiikkaa. Startup- ja pk-yritykset voivat saada 6–12 kuukautta kestävän kiihdytysprojektin aikana rahoitusta 223,000€.

Eurooppalaisen Robot Unionin kiihdytyshankkeen tavoitteena on löytää, tukea ja rahoittaa innovatiivisia robotiikkahankkeita eri puolelta Eurooppaa. Hanke tuo yhteen tutkimuskeskuksia, suuryrityksiä ja innovatiivisia startup- ja pk-yrityksiä, joille avautuu mahdollisuus hyödyntää robotiikan ja tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia.

Teknologian tutkimuskeskus VTT toimii hankkeen teknisenä koordinaattorina ja johtaa yli puolta hankkeen toiminnoista yhteistyössä FundingBox-yhteisön kanssa, joka puolestaan vastaa hakukierroksen koordinoinnista. VTT tulee toimimaan myös yhtenä teknisenä kumppanina haussa menestyneille yrityksille.


Mitä ohjelma tarjoaa?

Ohjelmaan pääsee mukaan 20 eurooppalaista kasvuyritystä, jotka kehittävät robotiikkaratkaisuja mm. valmistus-, elintarvike- ja terveysteollisuuteen tai julkiseen infrastruktuuriin. Mukaan kannattaa hakea myös muita sektoreilta. Hakuaika päättyy huhtikuun 30.päivä klo 13:00 CET.

Valittu yritys saa korkeintaan 223 000 euroa käytettäväksi uuden teknologisen ratkaisun kehittämiseen. Rahoituksen lisäksi yritykset saavat teknistä tukea Euroopan johtavilta robotiikka-alan tutkimuslaitoksilta, joita ovat VTT lisäksi Danish Technological Institute DTI, TU Delft, Tecnalia ja PIAP.

Ohjelman menestyneimmille yrityksille on luvassa lisäksi mahdollisuus miljoonan euron lisäsijoitukseen, jonka jakavat Chrysalix Venture Capital ja Odense Seed & Venture.

Osallistujilla on käytössään laaja kansainvälinen verkosto tunnettuja mentoreita kuten Google, Airbnb, Ikea, Yahoo, Prisa ja Microsoft. Lisäksi mukana on valmistus-, elintarvike- ja terveysteollisuuden sekä julkisen infrastruktuurin aloilla toimivia johtavia yrityksiä kuten MADE, Ferrovial Servicios, Arla Foods ja Fenin.

 

Hae mukaan viimeistään 30.4. mennessä  http://robotunion.eu

Tutustu hakukriteereihin ja hakemukseen osoitteessa https://robotunion.fundingbox.com/

Guide for Applicants & Frequently Asked Questions https://robotunion.fundingbox.com/

Tiedote 12.3.2018: Eurooppalaisille startup -ja pk-yrityksille oma robotiikkakiihdyttämö

 

 

Horisontti 2020 -ohjelmasta rahoitettava RobotUnion-hanke pyrkii ratkaisemaan markkinoille tuloon ja teknologioiden kehittämiseen liittyvien korkeiden kustannusten aiheuttamat ongelmat. Ohjelman tavoitteena on tukea innovatiivisia robotiikkahankkeita tarjoamalla yrityksille rahoitusmahdollisuuksia, koulutusta ja tukea liiketoiminnan kasvattamiseen.