Sign In

Slovakian presidentti Andrej Kiska vieraili VTT:llä

23.10.2015

Slovakian presidentti Andrej Kiska vieraili VTT:llä Otaniemessä 22.10. osana Suomen-vierailuaan. VTT:llä presidentti Kiska tutustui materiaalitekniikkaan, vieraili slovakialais-suomalaisen CEMEA-hankkeen kokouksessa  ja osallistui slovakialaisen CEIT-instituutin ja VTT:n MoU-yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuuteen.

CEMEA-hankkeen tavoitteena on perustaa materiaalien soveltamiseen liittyvä huippuosaamisen keskus. CEMEA perustuu VTT:n, Helsingin yliopiston ja Slovak Academy of Sciences -tutkimuslaitoksen keskinäiseen strategiseen yhteistyöhön. Sen ydintä ovat edistyneiden materiaalien sovellukset nanoteknologiassa, biolääketieteesssä, bioteknologiassa ja kestävässä energiassa.

Presidentti Kiska oli läsnä myös VTT:n ja slovakialaisen Central European Institute of Technologyn (CEIT) välisen yhteistyösopimuksen (Memorandum of Understanding) allekirjoitustilaisuudessa. Sopimuksen allekirjoittivat Erkki KM Leppävuori sekä Juraj Hromada. Yhteistyötä tehdään erityisesti seuraavissa tutkimusaihepiireissä: robotiikka, teollinen automaatio; digitaaliteknologia, esim. virtuaali- ja lisätty todellisuus sekä tuotanto- ja logistiikkajärjestelmien suunnittelu.

Ota yhteyttä