Sign In

Suomalainen teknologiayritys mullistaa mainosmaailmaa

6.5.2014

 

Lindström Oy:n lehdistötiedote 6.5:
VTT:n kaupallistamishankkeesta syntynyt Posterfy digitalisoi maailmaa uudella interaktiivisella näyttöratkaisulla, joka toimii jopa vuoden lataamatta ja mittaa jokaisen käyttökerran.

Startup-yritys Posterfy on kehittänyt uudenlaisen digitaalisen näyttöratkaisun, joka voidaan sijoittaa minne tahansa ilman verkkovirtaa. Etähallittava näyttö mahdollistaa digitaalisen viestinnän paikoissa, missä se ei ole ennen ollut mahdollista. Posterfy rakentaa kumppaneidensa kanssa kansainvälistä verkostoa, jonka avulla mainostajat voivat toteuttaa ensimmäistä kertaa digitaalista ulkomainontaa perustuen mitattuihin kontakteihin. Digitaalinen ulkomainonta on nopeimmin kasvava ulkomainonnan alue yli 10% vuosittaisella kasvuvauhdilla maailmanlaajuisesti.

Ulkomainonnan keskeinen ongelma on mainonnan mitattavuus ja näyttöpintojen vapaa sijoiteltavuus. Posterfy Oy:n näyttöratkaisu ratkaisee kummatkin ongelmat. Ohut, e-ink-teknologiaan perustuva näyttö kuluttaa hyvin vähän energiaa ja toimii yhdellä latauksella jopa vuoden. Laitteessa esitettävä sisältö päivitetään mobiiliverkon välityksellä. Käyttäjät voivat selata sisältöä käden heilautuksella koskettamatta näytön pintaa.

- Ulkomainonnan todella tarkka mitattavuus on jotain aivan uutta. Näyttöratkaisumme todellinen lisäarvo on siinä, että voimme nyt ensimmäistä kertaa laskea mainoksen todelliset näyttökerrat, kertoo Posterfyn toimitusjohtaja Kari Hjelt.

Mainontaa käsipyyheannostelijoihin

Ensimmäisessä kaupallisessa sovelluksessa näyttö on integroitu Lindströmin käsipyyheannostelijaan: Smart Lid -älykannessa mainos vaihtuu joka kerta, kun asiakas vetää käsipyyherullasta tai heilauttaa kättä näytön edessä.

Lindströmillä on Suomessa 100 000 käsipyyheannostelijaa, joista vedetään puhdasta pyyhettä noin 350 miljoonaa kertaa vuodessa. Lindströmillä onkin mietitty pitkään, millä tavoin kantta voisi hyödyntää mainostilana.

- Uudessa näytössä on hienoa sen johdottomuus ja helppo päivitettävyys. Pyyheannostelijoihin integroituva näyttöpinta mahdollistaa tilan käytön mainostamiseen ja tiedottamiseen, mikä tekee ratkaisusta houkuttelevan myös tilan omistajille, kuvailee Lindströmin toimitusjohtaja Juha Laurio.

Lindströmin palveluketju huolehtii Posterfyn näyttöjen toimituksista ja asennuksesta. Esimerkiksi ravintoloitsija voi edistää uuden mainostilan avulla valikoitujen tuotteiden menekkiä.

- Mainoskanavan lisäksi näyttö taipuu myös tiedottamiseen ja palvelulaadun parantamiseen. Matkapuhelinverkossa oleva näyttö mahdollistaa sen, että esimerkiksi siivooja voi jättää näytön kautta tietoa saniteettitilan ylläpidosta. Smart Lid osaa lähettää tiedon, jos pyyherulla on loppunut tai laite tarvitsee huoltoa, kertoo Hjelt laitteen ominaisuuksista.

Ratkaisu perustuu VTT:n painetun älyn, langattoman tiedonsiirron ja anturoinnin mo niteknologiaosaamiseen sekä perustajien ulkomainonnan toimialakokemukseen. Posterfyn ensimmäiset merkittävät sijoittajat ovat VTT Ventures Oy ja Lindström Oy. Rahoittajana on mukana teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes, joka rahoitti myös VTT:n kaupallistamishanketta.

- Posterfyn näyttö on luonnollisesti hieno lisä Lindströmin ratkaisuvalikoimaan, mutta erityisesti meitä ilahduttaa mahdollisuus olla mukana edistämässä suomalaista teknologiaa ja osaamista, sanoo Laurio.

Posterfyn perustajaosakkaat ovat Kari Hjelt, Tomi Mattila, Oskari Heikel, Tuomas Kannas ja Olli Paloheimo. Toimitusjohtaja Kari Hjelt työskenteli Nokialla yli 10 vuotta, jolloin hän johti useita tutkimus- ja tuotekehityshankkeita. Viime vuosina hän on työskennellyt startup-yritysten parissa. Teknologiajohtaja Tomi Mattila on työskennellyt aiemmin VTT:llä asiantuntijatehtävissä muun muassa painetun elektroniikan ja langattomien järjestelmien parissa. Muilla perustajajäsenillä on mittava kokemus erityisesti digitaalisen markkinoinnin ja palveluiden parissa.

Posterfy Oy:
Suomalainen teknologia- ja mediayritys Posterfy digitalisoi maailmaa kehittämällään interaktiivisella näyttöratkaisulla, joka toimii jopa vuoden lataamatta. Näyttöratkaisu mahdollistaa ensimmäistä kertaa mitattavan viestinnän ja mainonnan missä tahansa – helposti ja edullisesti. www.posterfy.fi

Lindström Oy:
Tekstiilipalveluyritys Lindström vahvistaa asiakkaidensa yrityskuvaa. Palvelumme helpottaa asiakkaan arkea ja on kokonaiskustannuksiltaan markkinoiden edullisin. Toimimme vastuullisesti ja olemme arvostettu työnantaja. Lindströmiläisiä on noin 2 850 henkeä Euroopassa ja Aasiassa. Konsernin vuoden 2013 liikevaihto oli 303 miljoonaa euroa. www.lindstrom.fi

MEDIAMATERIAALI

Interaktiivinen näyttöratkaisu käsipyyheannostelijassa .(Kuva: Lindström Oy)

Ota yhteyttä