Sign In

Suomalaiselle Spectral Engines -yritykselle EU:n Food Scanner -kilvan päävoitto

21.3.2017

Spectral Engines Food Scanner

Spectral Engines nappasi päävoiton EU:n Food Scanner -kilpailussa. Voitto Horizon Prize -kilvassa toi kunnian lisäksi yritykselle tuntuvan, lähes miljoonan euron rahapalkinnon. Spectral Enginesin teknologia perustuu VTT:llä kehitettyyn optiseen sensoriteknologiaan ja VTT Ventures on yksi Spectral Enginesin rahoittajista.

Ruoka-aineallergiat, ylipaino, diabetes sekä sydän- ja verisuonitaudit ovat kasvava ongelma koko maailmassa. Paino-ongelmien lisäksi maailmassa painitaan ruokaväärennöksien kanssa, joista suurin osa keskittyy kehittyviin maihin.

Spectral Engines lähti kehittämään uutta, helppoa ratkaisua, joka voisi auttaa näiden ongelmien kanssa. Kehitystyön tuloksena syntyi uudenlainen, maailman pienin spektrin tunnistava ratkaisu, joka tarjoaa ainutlaatuisia etuja erilaisten materiaalien - kuten elintarvikkeiden - tunnistukseen ja analysointiin.

”Ruoka on globaalisti suurin yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa ihmisten terveyteen. Halusimme haastaa itsemme ja kehittää ratkaisuja, joiden avulla voisimme parantaa ihmisten terveyttä ja samalla EU:n kilpailukykyä”, kertoo Spectral Enginesin toimitusjohtaja Jarkko Antila

Spectral Enginesin Food Scanner -konseptissa yhdistyvät infrapunaspektrin tunnistusmoduuli, kehittyneet algoritmit, pilvipalvelu sekä materiaalikirjasto, joiden avulla rasvojen, proteiinien, sokerin ja kokonaisenergian mittaaminen erinomaisella tarkkuudella on mahdollista. Kokonsa puolesta Food Scanner on kannettava ja helppo mukauttaa myös muihin tuoteratkaisuihin niin kuluttajille kuin teollisuudelle.

”Spektroskopia-alalla on voimakasta vientiä kuluttajatuotteiden pariin tällä hetkellä, kun kehitellään älykästä kotia ja muita kuluttajia palvelevia IoT-ratkaisuja. Kilpailun voitto on tunnustus yrityksemme ratkaisulähtöiselle toimintamallille ja kertoo innovaatiomme laadukkuudesta. Voiton mukanaan tuoma merkittävä rahasumma auttaa meitä yrityksenä myös kehittämään ratkaisujamme sekä liiketoimintaamme eteenpäin”, sanoo Antila.

Spectral Engines: www.spectralengines.com/foodscanner

Lisää kilpailusta: http://ec.europa.eu/research/horizonprize/index.cfm?prize=food-scanner

Lisätietoja: 

Heidi Berglund, markkinoinnin asiantuntija Spectral Engines
puh. +358 40 167 7888, heidi.berglund@spectralengines.com

Jarkko Antila, toimitusjohtaja Spectral Engines
puh. +358 50 529 8876, jarkko.antila@spectralengines.com

Spectral Engines Food Scanner 

Klikkaa kuvaa avataksesi siitä suurempi versio.

Ota yhteyttä