Sign In

Suomalaisesta puusta valmistetut Paptic-kassit Seppälän käyttöön ensimmäisenä maailmassa

22.6.2016

Papticin puusta valmistetut ostoskassit korvaavat 16.6. lähtien muovikasseja Seppälän myymälöissä, kertoo Paptic Oy lehdistötiedotteessaan. Yrityksen käyttämä uusi teknologia perustuu VTT:llä tehtyyn pitkäjänteiseen kuitutuotteiden ja -prosessien tutkimustyöhön. 

Suomalaisen Paptic Oy:n patentoimalla teknologialla voidaan valmistaa ympäristöystävällisiä kuitutuotteita, joilla on muovinkaltaisia ominaisuuksia. Paptic-kassit vastaavat EU:n lakimuutoksen luomaan tarpeeseen, jonka tavoitteena on vähentää muovikassien käyttöä. Paptic-kassien raaka-aineista 80 prosenttia on uusiutuvia, ja ne voidaan kierrättää kartonkikeräyksessä.

Paptic-kassit on otettu 16.6.2016 käyttöön Seppälän myymälöissä ympäri Suomen. Niitä on saatavilla ensimmäisessä vaiheessa rajoitettu erä. Tavoitteena on saada asiakaskokemuksia täysin uudenlaisesta ostoskassista. Palautteen perusteella tuotetta kehitetään, ja myöhemmin on tarkoitus korvata merkittävä osa liikkeissä käytettävistä muovikasseista Paptic-kasseilla.

Materiaali vastaa uuteen kysyntään

Euroopassa käytetään vuosittain 100 miljardia muovikassia, joka vastaa 180 kassin kulutusta per henkilö. Euroopan parlamentti on hyväksynyt 29.4.2015 direktiivin 2015/720, jonka tavoitteena on muovikassien vähentäminen tasolle alle 90 kpl/hlö 31.12.2019 mennessä ja tasolle alle 40 kpl/hlö 31.12.2025 mennessä. Tämän vuoksi monet maat, kuten Iso-Britannia ja Ranska, ovat ottaneet käyttöön rajoituksia ja maksuja muovikassien käytölle. Esimerkiksi Ranskassa kielletään 1.7.2016 alkaen kertakäyttöisten, ohuiden (< 50 mikrometriä) muovikassien käyttö, ja kuluttajia ohjataan käyttämään paperi- ja uudelleenkäytettäviä kasseja. Paptic-materiaali vastaa suoraan uuden direktiivin luomaan kysyntään. Uuden Paptic-materiaalin raaka-aineista 80 prosenttia on uusiutuvia.

- Nyt viimeinkin on mahdollista valmistaa kassi, jossa yhdistyvät paperin ja muovin hyvät ominaisuudet. Paptic-materiaali yhdistää puukuidun uusiutuvuuden ja muovin monikäyttöisyyden. Olemme kuitenkin vasta kehityskaaren alkuvaiheessa, ja siksi haemme yhteistyössä Seppälän kanssa ideoita kuluttajilta uudelleenkäytettävän Paptic-kassin rooleista ihmisten arjessa, kertoo Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen.

Tämän vuoden aikana Paptic-materiaalia tullaan näkemään myös muissa kauppaketjuissa ja pakkaussovelluksissa. Tällä hetkellä Paptic neuvottelee useiden kotimaisten ja kansainvälisten yritysten kanssa yhteistyöstä.

 

Ota yhteyttä
 
 
 

Lisätietoja:

Tuomas Mustonen, toimitusjohtaja, Paptic Oy,
puh: +358 50 5987 516, tuomas.mustonen@paptic.fi