Sign In

TactoTek® toimittaa rakenteellisen elektroniikan IMSE-ratkaisunsa Suunto Movesense -sensoriin

6.11.2017

Ohut, joustava ja vesitiivis komponentti parantaa Suunnon Movesense-palvelualustan liikemittauksen suorituskykyä.

Suunto on julkistanut tehneensä sopimuksen TactoTekin kanssa Suunto Movesense -älyliittimen massatuotannosta. Tämä rakenteellisen elektroniikan (Injection Molded Structural Electronics, IMSE) ratkaisu on osa Suunnon Movesense-alustaa. TactoTek tulee valmistamaan älyliittimen osat Oulun tuotantolaitoksessaan.

Movesense seuraa kaikkea, mikä liikkuu: sensori, kehitystyökalut ja avoin liiketunnistusteknologiankehittämisalusta antavat sekä ammattilaisille että harrastajille mahdollisuuden luoda liikkeenmittaukseen perustuvia sovelluksia, jotka nostavat liikkeen mittauksen aivan uudelle tasolle.

"Älyliitin on tärkeä Movesense-alustan osa, jonka voi integroida vaatteisiin, kenkiin, urheiluvälineisiin, tai mihin vain esineisiin, joiden liikettä halutaan mitata. Movesense-anturi voi lukea liittimestä, mihin se on kiinnittynyt, ja vaihtaa automaattisesti toiminnallisuutta käyttötilanteen ja kiinnityskohdan mukaan. Tämän ansiosta samaa anturia voi käyttää kätevästi eri tarkoituksiin ilman että käyttäjän tarvitsee itse säätää yhtään mitään," Movesensen markkinoinnista vastaava Terho Lahtinen kertoo. "TactoTekin teknologian ansiosta älyliitin on ohut, joustava, ja helppo integroida. Osa sietää myös ankaria ympäristöolosuhteita, kuten veteen upottamista sekä konepesua, ja sen suorituskyky on luotettava koko elinkaaren ajan." 

Älyliitin sisältää painettua elektroniikkaa ja mikropiirin, joka tuottaa asiayhteyteen liittyvän profiilinperustuen siihen, mihin osa on integroitu ja mitä liikettä sillä seurataan. 

"Movesensen avulla Suunto on määritellyt liikkeen seurannan uudelleen tavalla, joka tulee muuttamaan markkinaa", TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela toteaa, "toimittamalla eri aktiviteettien kannalta helposti optimoitavan alustan ja tekemällä omien sovellusten rakentamisen helpoksi muille yrityksille ja harrastelijoille, Suunto on kehittänyt innovointia kiihdyttävän alustan. Me TactoTekillä olemme innoissamme voidessamme toimittaa tämän Movesense-ratkaisun osan". 

Ota yhteyttä