Sign In

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun 8,1 miljoonan euron pääomarahoituksella pienille ja keskisuurille yrityksille

19.9.2019

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman puitteissa käynnistetty RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance) on kiihdytysprojekti, jonka tavoitteena on yhdistää tutkimus- ja teollisuusorganisaatiot käyttämään robotiikkaa tarkastuksissa ja kunnossapidossa markkinoiden tarpeisiin.

RIMA, eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille.

Avoimen haun hakemuksia otetaan vastaan 19. joulukuuta 2019 klo 16.00 CET asti.

Haun kautta RIMAan valitaan 25 projektia kehittämään tarkastus- ja kunnossapitorobotiikkaa sovellusalueina vesi- ja jätevesi-infra, tiet, rautatiet ja kaupunki-infra, liikenne yleisemmin, ydinvoimateollisuus, öljy ja kaasu, energian tuotanto ja jakelu.

Kukin valittu konsortio voi saada jopa 300 000 euroa vapaata omaa pääomarahoitusta sekä liiketoiminnan kiihdytyspalveluita. Lisäksi valituille konsortioille tarjotaan mahdollisuus hyödyntää RIMAssa mukana olevien 13 eurooppalaisen digitaalisen innovaatiokeskittymän (Digital Innovation Hubs) monipuolista osaamista. Tarkoitus on edistää uusien eurooppalaisten robotiikkaratkaisujen innovointia ja kaupallistamista.


Haasteellinen sektori

Tarkastus- ja kunnossapitotoimintojen taloudellisen markkina-arvon arvioidaan olevan 450 miljardia euroa. Robotiikan sovelluksilla on valtava tuottavuutta ja turvallisuutta parantava potentiaali, mutta robotiikan kokonaismarkkina-arvo on silti häviävän pieni suhteessa markkinoiden kokoon.

EU on tällä hetkellä tämän nopeasti kasvavan alan globaali johtaja, sillä yli puolet valmistajista on Euroopassa. Euroopassa on yli 50 % I&M-robotiikan tarjonnasta, mutta sen saattaminen markkinoille ja suuren potentiaalin sovelluksiin on haasteellista.

RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance) on nelivuotinen projekti, jonka tarkoitus on tarjota 13 digitaalista innovaatiokeskittymää ja teollisuustoimijaa sisältävä verkosto tukemaan robotiikan käyttöönottoa – ja auttamaan pieniä, keskikokoisia ja hieman suurempia yrityksiä kehittämään uusia ratkaisuja eri teollisuudenaloille.

Lue lisää ja osallistu RIMAn ensimmäiseen avoimeen hakuun täällä:

https://rimanetwork.eu/open-call-2/

Lue lisää RIMA-projektista ja verkostosta täältä:  https://rimanetwork.eu/

 

Tervetuloa kuulemaan lisää hakuprosessista ja kiihdytysohjelmasta tietoisku-webinaariin 30.10.2019 kello 14.00-15.00!

 

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n johtava tutkija Mikko Siuko kertoo RIMA-projektin hakuprosessin etenemisestä ja kiihdytysohjelman sisällöstä infowebinaarissa. Osallistujilla on mahdollisuus kysyä kysymyksiä ja keskustella haun etenemisestä sekä ohjelmasta. Webinaari on suomenkielinen. Rekisteröidy mukaan täällä: https://attendee.gotowebinar.com/register/5956296782032497677