Sign In

Teknologiahuiput yhteistyöhön Suomen kilpailukyvyn kiihdyttämiseksi – Reboot Finland D-DAY

26.1.2017

Tekes, CGI, Nokia, Finpro, VTT ja Teknologiateollisuus rakentavat yhdessä 5G-teknologiaa ja esineiden internetiä hyödyntävän toimintamallin, Reboot Finland D-DAYn, innovaatioiden kiihdyttämiseen. Eri teollisuuden aloille tarkoitetulla D-DAY-tapahtumasarjalla katetaan useita maamme tärkeimpiä vientitoimialoja vuoden 2017 aikana. Tekes ja CGI julkistivat yhteistyön 26.1. Finlandia-talolla CGI:n Ratkaisu 2017 -tapahtumassa.

Tulevaisuuden supernopeiden 5G-verkkojen, tekoälyn, edistyksellisen analytiikan sekä täydennetyn ja virtuaalitodellisuuden kehitys on erityisen nopeaa. D-DAY-yhteistyön tavoitteena on suomalaisten pk-yritysten edelläkävijäasema näiden uusien teknologioiden soveltajana. Tämä saavutetaan tuotekehityssyklejä lyhentämällä ja nopeuttamalla uusille markkinoille pääsyä.

Yhdessä tekemistä Suomen hyväksi

"Näiden teknologioiden yhteisvaikutus muuttaa radikaalisti tuotteiden ja palvelujen ominaisuuksia ja käytettävyyttä”, sanoo Tekesin digitaalisuudesta vastaava johtaja Pekka Sivonen. ”D-DAY-yhteistoimintamallilla Suomen tärkeimpien vientialojen pk-yritykset saavat kilpailijamaita aiemmin käyttöönsä vielä kehitysvaiheessa olevaa teknologiaa ja toimialojen parhaita asiantuntijoita. Me Team Finland -verkoston toimijat, kuten Tekes ja Finpro, voimme tarjota yhteistyössä Nokian ja CGI:n kanssa merkittäviä lisämuskeleita suomalaisille pk-yrityksille, joilla on halu ja kyky olla alansa globaali johtaja."

Valmiit globaalit kanavat suomalaisille pk-yrityksille

”CGI on Suomessa vankan markkina-aseman omaava digitalisaation moniottelija 3 000 työntekijän voimin. Meille tämä yhteistyö luo uuden ekosysteemin, jossa uudet verkkoteknologiat, rahoitus, startupit ja integraatiokyvykkyytemme kohtaavat. Odotamme löytävämme D-DAY-yhteistyön kautta tuotteita ja innovaatioita, joita voimme tarjota asiakkaillemme Suomessa ja kansainvälisesti”, kuvaa innovaatioyhteistyön henkeä CGI Suomen toimitusjohtaja Tapio Volanen.

Eri toimialoille räätälöidyissä D-DAY-tapahtumissa yhteistyökumppanit esittelevät osaamistaan ja tulevaisuuden visionsa. Osallistuvat yritykset tunnistavat kehitys- ja yhteistyökohteita sekä mahdollisia uusia yhteistyökumppanuuksia. Tekes voi rahoittaa yritysten tai konsortioiden tuotekehityshankkeita. Nokia ja CGI voivat tarjota osaamisensa lisäksi jakelukanavan kansainvälisille markkinoille.

Konkreettista hyötyä eri toimialoille

"Nokia on johtavia toimijoita 5G-teknologian kehityksessä kansainvälisesti ja uskomme ekosysteemiyhteistyön voimaan myös omalla kotikentällämme. Toimimalla avoimesti ja tehokkaasti yhdessä ilman turhia raja-aitoja, meillä on mahdollisuus pitää Suomi teknologiakehityksen kärjessä ja vahvistaa asemaamme globaalissa kilpailussa", toteaa Nokian Suomen maajohtaja Tommi Uitto.

”Uusien teknologioiden hyödyntäminen liiketoiminnassa vaatii jokaisen toimialan erityispiirteiden, tarpeiden ja arvonmuodostuksen syvällistä tuntemista. D-DAY-tapahtumien workshopeissa pureudutaankin solutasolta alkaen siihen, miten digitaalisuus hyödyttää juuri tietyn toimialan yrityksiä. D-DAY on aivan uudenlaista yhteistyötä, todella suuri muutos nykyiseen tapaan ajatella, ja VTT on erittäin mielellään mukana Suomen tulevaisuutta rakentamassa”, sanoo VTT:n liiketoiminta-alueen johtaja Erja Turunen.

"Teollinen internet ja 5G sekä laajemmin alustatalous näiden mahdollistamana ovat teknologia-alojen kasvun ja uudistumisen keskeisiä tekijöitä. Käynnistämässämme teollisen internetin foorumissa FIIF:ssä on mukana jo yli 250 organisaatiota ja panostamme myös yliopistojen strategisen osaamisen kehittämiseen. D-DAY-yhteistyöllä saadaan kiihdytettyä uusien teknologioiden vientiä käytäntöön”, kuvaa Teknologiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jorma Turunen.