Sign In

"Tulevaisuuden äitiyspakkaus" -innovaatiokilpailun finalistit julkistettu

29.11.2017

Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailun seitsemän finalistia on julkistettu. Finalistit kilpailevat rahoituksesta omalle "tulevaisuuden äitiyspakkaus" -innovaatiolleen Euroopan suurimman startup-tapahtuman Slushin yhteydessä.

Janssen Research & Development, LLC, joka on yksi Johnson & Johnson -konserniin kuuluvista Janssen-lääkeyhtiöistä, sekä Johnson & Johnson Innovation LLC julkistivat Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -innovaatiokilpailun seitsemän finalistia yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ja Innovaatiorahoituskeskus Tekesin kanssa.

"Tulevaisuuden äitiyspakkauksen" ympärille keskittyneen kilpailun finalistit valittiin eri puolilta maailmaa olevien 135 hakijan joukosta. Kilpailijoista 75 on Pohjois-Amerikasta, 44 Euroopasta, yhdeksän Aasiasta, viisi Australiasta ja kaksi Etelä-Amerikasta. Kaikki hakijat olivat kehittäneet uusia ideoita, joiden tarkoituksena on edistää lasten terveyttä, havaita lapsuusiän sairauksia varhaisemmin ja tukea vanhemmuutta.

"Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -kilpailun avulla pyrimme edistämään mullistavia tulevaisuuden ratkaisuja, joiden on tarkoitus viedä eteenpäin suomalaisen äitiyspakkauksen menestystarinaa. Äitiyspakkaus on 80-vuotias ohjelma, joka tarjoaa vastasyntyneille ja vanhemmille välttämättömiä tarvikkeita", sanoo Ben Wiegand, PhD, Janssenin World Without Disease -kiihdyttämön johtaja.

"Korkealuokkaisen startup- ja teknologiatapahtuman Slushin pyörteissä finalisteilla on ainutlaatuinen mahdollisuus varmistaa tuki innovaatioilleen, jotka voivat mahdollisesti vaikuttaa vauvojen terveyden kehitykseen tulevaisuudessa."

Voittajat julkistetaan Slushin yhteydessä 30.11.

Finalistit, joille tarjottiin mentorointiohjelmaa viimeisen kuukauden aikana, esittävät ideansa tuomaripaneelille 30.11. klo 14 Helsingissä Slushin yhteydessä pidettävässä Baby Box of the Future -erillistapahtumassa Helsingin messukeskuksessa (Kokoustamo, huone 102). Kiinnostuneet voivat osallistua Next-Gen Baby Box QuickFire Challenge -tapahtumaan joko paikan päällä tai seurata tapahtumaa livenä Periscopessa tai Twitterissä kanavalla @jnjinnovation.

Kaikille finalisteille on tarjottu matka Slushiin ja valittu voittaja tai voittajat voivat saada jopa 150 000 Yhdysvaltain dollarin suuruisen rahoituksen sekä mahdollisesti myös lisärahoitusta tuleviin pilottihankkeisiin Suomessa. Voittajalle tai voittajille voidaan myöntää lisärahoitusta, jos he saavuttavat proof of concept -virstanpylväitä, jotka osoittavat heidän ideoidensa vaikutuksen tai tulokset. Lisäksi voittajan tai voittajien innovaatioita voidaan hyödyntää tulevissa lasten terveyteen liittyviin konsepteissa ja mahdollisesti myös "tulevaisuuden äitiyspakkauksessa".

Seitsemän finalistia ovat:

 • Connido Ltd. – Bluebell on innovatiivinen vauvan monitorointijärjestelmä, joka ohjaa vanhempia parantamaan vauvan päivittäisrytmiä ja hyvinvointia ja siten myös vanhempien omaa terveyttä.
 • CallMidwife.com – Verkossa ja mobiilissa toimiva sovellus raskaana oleville naisille ja vanhemmille. Sovellus mahdollistaa raskauden seuraamisen, lukuisten ongelmien selvittelyn ja pääsyn kotihoito-ohjeisiin.
 • Elemental Software – Elementalin Social Prescribing –alusta on helppokäyttöinen pilvessä toimiva responsiivinen alusta, joka mahdollistaa yhteisölähetteen toteutumisen, mittaamisen ja hyödyntämisen lukuisissa eri terveys- ja sosiaalihoidon tilanteissa.
 • iDE8 Ltd. – Kertakäyttöinen, kivuton lääketieteellinen laite, jota käytetään vauvojen ja taaperoiden kohonneen glukoosi- ja ketonitason havaitsemiseen.
 • Kuura Health – Tekoälyä ja kliinistä tietoa hyödyntävä 24/7 digitaalinen alusta kaikille vanhemmuutta ja lasten terveyttä koskeville huolille.
 • Small World Social – Teknologia-alusta, joka tuo odottavat sekä uudet äidit yhteen terveydenhuollon ammattilaisten ja yhteisön valmentajien/vapaaehtoisten kanssa. Tavoitteena tukea imetystä sekä vastasyntyneiden hoitoa.
 • Prapela LLC – Värinäteknologia, joka auttaa vastasyntyneitä hengittämään, rentoutumaan ja nukkumaan.


  Lisätietoa QuickFire Challenge -kilpailusta: www.jlabs.jnjinnovation.com/quickfire-challenges

  QuickFire Challenge -kilpailut pyrkivät tukemaan sekä mahdollistamaan mullistavia tieteen ja terveyden alan ratkaisuja. Konseptin on lanseerannut Johnson & Johnson Innovation JLABS-yksikkö, joka on Johnson & Johnson Innovationin startup -yrityksille avoin hautomo. Opiskelijoita, yrittäjiä, tutkijoita, startup-yrityksiä ja muita toimijoita kannustetaan osallistumaan kilpailuun. Kilpailu on osa Janssenin strategista tavoitetta mahdollistaa maailma, jossa ei ole sairauksia. Tässä voidaan onnistua siirtämällä huomiota sairauksien hoidosta terveyden ylläpitoon, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja parantamiseen sekä sairauksien kehittymisen pysäyttämiseen.

  Lähde: Janssen ja Johnson & Johnson Innovation
Ota yhteyttä