Sign In

Uuden sukupolven virtuaalinäyttöjä valmistava Dispelix sai 1,7 miljoonan euron rahoituksen

19.4.2016

Dispelixin lehdistötiedote 19.4.2016:
Läpinäkyviä, ohuita virtuaalinäyttöjä valmistava spin-off-yritys Dispelix Oy on saanut 1,7 miljoonan euron rahoituksen Lifeline Ventures -pääomasijoitusyhtiöltä ja VTT Ventures Oy:ltä. Dispelix on spin-off-yritys, jonka liiketoiminta perustuu vuodesta 2011 alkaen VTT:llä kehitettyyn optiikkaan ja virtuaalinäyttöjen valmistusteknologiaan.

"Dispelixin kaltaisia ohuita, laajan näkökentän massatuotettuja virtuaalinäyttöjä ei ole tähän asti ollut saatavilla. Linssit valmistetaan massatuotantona - toisin kuin muut markkinoilla olevat. Tämä mahdollistaa hintarakenteen, jolla todelliset laajaan käyttöön suunnatut kuluttajatuotteet ovat mahdollisia. Hintarakenteen lisäksi Dispelixin näytöt ovat suorituskyvyltään markkinoiden huippua", toteaa Antti Sunnari, Dispelixin toimitusjohtaja ja perustaja.

"Dispelix-teknologian avulla voidaan viimeinkin luoda mukaansatempaavia kokemuksia lisätyn todellisuuden avulla. Teknologia antaa mahdollisuuden valmistaa suorituskyvyltään ja valmistuskustannuksiltaan erilaisia tuotteita, joten sovellukset voivat vaihdella korkeatasoisista, ammattikäyttöön tarkoitetuista tuotteista esimerkiksi liikunta- ja vapaa-ajan kuluttajatuotteisiin. Virtuaalinäyttö voidaan yhdistää yksinkertaisen optisen liitännän avulla tuotteisiin: esimerkiksi älykkäisiin kypäriin tai ihan tavallisiin silmälaseihin", sanoo Juuso Olkkonen, Dispelixin teknologiajohtaja ja perustaja.

"Aiemmin lisätyn todellisuuden optiset laitteet ovat olleet kalliita ja hankalia käyttää ison kokonsa takia. Niitä on ollut vaikea valmistaa suuria määriä. Dispelix edustaa seuraavan sukupolven teknologiaa, jolla lisätyn todellisuuden liiketoiminta pääsee todelliseen kasvuun", toteaa professori Jyrki Saarinen, Dispelixin hallituksen puheenjohtaja, professori ja optiikan alan yritys Heptagon Oy:n perustaja.

Tällä hetkellä Dispelix jo toimittaa teknologiaansa ensimmäisille kumppaneilleen. Yhteistyösuhteista tiedotetaan myöhemmin tänä vuonna kumppaneiden aikataulujen mukaisesti.

Dispelix Oy (http://www.dispelix.com) tekee korkean suorituskyvyn lisätyn todellisuuden (englanniksi: Augmented Reality) optiikkaa. Dispelixin linssit ovat ohuita, massavalmistettavia, suorituskykyisiä, ja hintarakenteensa vuoksi soveltuvat myös massavalmistettuihin kuluttajatuotteisiin. Teknologia perustuu vuonna 2011 aloitettuun VTT:n tutkimustoimintaan. Lisätietoja: www.dispelix.com

Lifeline Ventures on Timo Ahopellon ja Petteri Koposen perustama aikaisen vaiheen suomalainen pääomasijoitusyhtiö. Lifeline Venturesin aiempiin sijoituksiin kuuluvat mm. Applifier, ArcDia, Enevo, NonStop Games, Moves app, Supercell, Umbra 3D ja ZenRobotics. Lisätietoja: www.lifelineventures.com

VTT Ventures on omistajayhtiö, joka hallinnoi tällä hetkellä noin 20:ntä spin-off-yritystä. Sen tehtävä on kehittää VTT:n potentiaalisimmista teknologioista pääomasijoituskelpoisia kaupallistamisaihioita ja luoda uusia spin-off-yrityksiä yhdessä rahoittajien kanssa. Lisätietoja: www.vttventures.fi

Ota yhteyttä
 
 
 

​Lisätietoja:

VTT Ventures Oy
Toimitusjohtaja Antti Sinisalo
antti.sinisalo@vtt.fi
puh
. 040 5248751

Dispelix Oy
Toimitusjohtaja Antti Sunnari
antti.sunnari@dispelix.com