Sign In

Uusia digipalveluja kouluympäristöön innovointitapahtumalla

25.8.2016

SenCity-hanke etsii yhdessä 6Aika-hankkeen ja Business Oulun kanssa uudenlaisia, käyttäjälähtöisiä digipalveluja Oulun Metsokankaan koulu- ja monitoimitaloympäristöön. VTT:n koordinoimassa SenCity-hankkeessa pilotoidaan älykkäitä palveluja ja valaistusratkaisuja yhteistyössä Oulun yliopiston, osallistujakaupunkien ja yritysten kanssa.

Metsokangas DigiDay -innovointikilpailulla halutaan edistää uudenlaisten digitaalisten ratkaisujen kehittymistä ja soveltamista koulun ja monitoimitalon älykkääseen toimintaympäristöön. Metsokankaan koulualueen uudet rakennukset ovat edistyksellisiä yksiköitä myös valtakunnan tasolla, ja ne muodostavat ainutlaatuisen koeympäristön erilaisille palveluille ja palveluntarjoajille.   

Palveluratkaisuja haetaan niin turvallisuuteen, opetuksen tukemiseen ja monipuolistamiseen, oppilaiden aktivoimiseen kuin kiinteistön älykkääseen ylläpitoon ja energiansäästöön.

Kilpailu huipentuu Oulussa järjestettävään innovointipäivään, jonka aikana kouluympäristöön liittyviä digitaalisia palveluita kehitetään edelleen yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Mielenkiintoisimpia ehdotuksia voidaan myöhemmin demota Metsokankaan monitoimiympäristössä yhdessä SenCity- ja 6Aika -hankkeiden kanssa.

Tekesin rahoittama SenCity-hanke toteuttaa Metsokankaalle älykkään koulunpihaympäristön, jossa valaistusinfrastruktuuria täydennetään tarvittavilla tiedonsiirto- ja sensoriratkaisuilla. Lisäksi alueelle rakennetaan kattava WiFi-verkko digitaalisten palveluiden mahdollistamiseksi. Myöhemmässä vaiheessa verkkoa voi vahvistaa 5G-teknologialla ja paikallisella laskentakapasiteetilla. Tämä mahdollistaa esimerkiksi uudentyyppisten videoon tai lisättyyn todellisuuteen pohjautuvien ratkaisujen pilotoimisen.

6Aika-hankkeen myötä koeympäristöön luodaan toimintasäännöt, sovitaan vastuista ja samalla rakennetaan jatkuva alustamainen kehitysympäristö. 

Metsokangas DigiDay -innovointipäivä järjestetään tiistaina 20. syyskuuta Metsokankaan koulun tiloissa, osoite Metsänhoitajantie 5, Oulu.

Ilmoittautumiset 15.9 mennessä:  https://www.lyyti.in/Metsokangas_Digiday__INNOVOINTIPAIVA_0643

Ota yhteyttä