Sign In

Vauhtia kasvuun keksinnöillä

21.3.2011

Suomen suurin keksintötehdas ja huippuyliopisto yhteiskiertueella

VTT ja Aalto-yliopisto lähtevät yhdessä Suomen, Viron ja Venäjän kattavalle kiertueelle kertomaan, miten yritykset voivat nopeuttaa kasvuaan, markkinoillepääsyä ja tuotekehitystään hyödyntämällä patentoituja keksintöjä.

Kiertue toteutetaan 22.3-3.5.2011 välisenä aikana ja kattaa merkittävimmät suomalaiset yliopistokaupungit ja kasvukeskukset sekä Pietarin ja Tallinnan. Kullakin paikkakunnalla keskitytään kunkin alueen vahvimmille teollisuustoimialoille. VTT:n ja Aallon asiantuntijat esittelevät patenttien lisensoinnin ja hyödyntämisen käytäntöjä sekä keksintöjä, joille parhaillaan etsitään hyödyntäjiä.

Kiertueen yhteistyökumppanina on Technopolis, joka haluaa tukea innovaatioiden kehittämistä ja kasvuyrittäjyyttä. Kiertueen tavoitteena on kiinnittää huomiota kasvuyrittäjyyteen ja saada kampuksille uusia akateemisia yksiköitä ja tuotekehitykseen keskittyneitä toimijoita, jotka voivat myös tarjota kasvuyrityksille palveluita. Technopolis haluaa luoda toimivan innovaatioympäristön ja tarjoaa toimitilojen lisäksi pienille ja suurille kasvuyrityksille kansainvälisen tason palvelua rahoituksen hankintaan, verkostoitumiseen ja innovaatioiden kehittämiseen.

Kiertueen aikataulu, tilaisuudet klo 8-10:

22.3.2011 Lappeenranta 24.3.2011 Jyväskylä 6.4.2011 Oulu 14.4.2011 Pietari

23.3.2011 Tampere 25.3.2011 Kuopio 8.4.2011 Tallinna 3.5.2011 Turku

Tapahtumien tarkemmat tiedot  www.technopolis.fi/tapahtumakalenteri.

Aalto-yliopiston ja VTT:n tutkimuksesta syntyy vuosittain satoja liiketoimintamahdollisuuksia

VTT oli vuoden 2010 suurin kotimainen patentinhakijayritys 95 hakemuksellaan (Patentti- ja rekisterihallituksen tilastot). VTT:n IP Business -toiminto vastaa näiden sekä muiden VTT:n keksintöjen ja immateriaalioikeuksien kaupallistamisesta ja hyödyntämisestä tuottaen näin kilpailuetua asiakasyrityksilleen.

Aalto-yliopiston tutkimuksesta syntyy vuosittain yli 100 keksintöä, joista noin puolet patentoidaan. Aallon IP-salkussa on yli 50 aktiivista patenttiperhettä lisensoitaviksi teollisuuden tarpeisiin. Aalto Center for Entrepreneurship (ACE) tarjoaa innovaatio-, kaupallistamis- ja start-up-palveluja Aalto-yliopiston tutkijoille, opiskelijoille ja yhteistyökumppaneille ja pyrkii helpottamaan tutkimustuloksiin pohjautuvaa kasvuyrittäjyyttä.

Technopolis Oyj on tietointensiivisten yritysten ja yhteisöjen toimintaympäristöihin ja palveluihin erikoistunut pörssiyritys. Sen palvelukokonaisuudessa yhdistyvät yritys- ja kehityspalvelut sekä nykyaikaiset toimitilat. Tällä hetkellä noin 20 000 ihmistä ja yli 1 300 yritystä ja yhteisöä toimii Technopoliksen tiloissa Suomessa pääkaupunkiseudulla, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa ja Tampereella sekä Venäjällä Pietarissa ja Virossa Tallinnassa. Technopolis Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.