Sign In

VTT allekirjoitti yhteistyösopimuksen terveysteknologian viemiseksi Aasiaan

21.10.2014

 

VTT on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen kiinalaisen Borderless Healthcare Groupin (BGH) kanssa terveydenhoidon teknologian viemiseksi Kiinaan ja Aasian markkinoille. Teknologiaviennissä hyödynnetään BGH:n Shanghaissa sijaitsevaa terveydenhuollon innovaatiokeskusta. Terveysteknologia on Suomelle merkittävä vientituote: sen osuus Suomen korkean teknologian viennistä on 47 prosenttia

VTT:n ja BGH:n tavoitteena on avata suomalaisille teknologiainnovaatioille silta Aasian nopeasti kasvaville markkinoille ja päästä mukaan terveydenhuollon uudistushankkeisiin. Suomen terveydenhuoltoteknologian vienti kasvoi ennätyksellisesti 23 prosenttia vuonna 2012, jolloin sen arvo oli 1,65 miljardia euroa. Luku vastaa 47 prosenttia Suomen korkean teknologian viennistä. Terveysteknologian vienti Kiinaan ja Hongkongiin kasvoi 19 prosenttia vuonna 2013.

VTT:n kehittämä digitaalinen äitiyspakkaus on yksi ensimmäisistä innovaatioista, joilla pyritään Aasian markkinoille. Digitaalisen äitiyspakkauksen tarkoituksena on kerätä erilaisten älykkäiden laitteiden, sähköisten palvelujen ja oppaiden tarjoama luotettava terveystieto yhteen käyttöliittymään.

Borderless Healthcare Groupiin (BHG) kuuluu yli 10 terveyden, hyvinvoinnin ja elintarvikealan yritystä. Konsernin takana on ryhmä merkittäviä lääketieteen, asiakkuuksien hallinnan, IT:n, rahoituksen, laki- ja media-alan toimijoita.

Tiedote: VTT kehittää digitaalista äitiyspakkausta