Sign In

VTT hakee älypuhelimien käyttäjiä testaamaan mobiilia lisätyn todellisuuden kaupunkiopasta

7.8.2013

 

VTT kehittää yhdessä Sanoma Newsin ja Forum Viriumin kanssa mobiilia AR- eli lisätyn todellisuuden kaupunkiopasta, jonka testaukseen haetaan vapaaehtoisia älypuhelimen käyttäjiä Helsingistä. Mobiili AR-kaupunkiopas on älypuhelimessa toimiva sovellus, joka lisätyn todellisuuden ja paikkatiedon avulla ja kertoo käyttäjälle ympäristön uutisia, tapahtumia ja muiden käyttäjien viestejä. Testijakso kestää viisi viikkoa (15.8.–19.9.), jonka aikana käyttäjille annetaan viikkotehtäviä ja heidän sovelluksen käyttöään seurataan myös automaattisesti.

NextMedia-hankkeeseen liittyvän projektin tavoitteena on luoda opas, jonka avulla kuluttajat saavat uusia spontaaneita ideoita vapaa-ajan viettoon. Sovelluksen kautta voi löytää mielenkiintoisia tapahtumia, jotka eivät muuten olisi tulleet vastaan.

Lisätyllä todellisuudella (Augmented Reality, AR) tarkoitetaan virtuaalisen ja todellisen maailman yhdistämistä siten, että todelliseen maailmaan tuodaan virtuaalista sisältöä käyttäjän katsoessa todellista ympäristöään kameran kautta. Virtuaalinen, lisätty sisältö voi olla esimerkiksi esineitä, liikkuvia hahmoja tai rakennuksia. Lisätyn todellisuuden avulla käyttäjä voi saada uutta tietoa omasta ympäristöstään yllättävällä, innostavalla ja jopa leikillisellä tavalla.

Tutkimukseen haetaan päivittäin tai lähes päivittäin Helsingissä liikkuvia älypuhelimien käyttäjiä. Erityisesti haetaan iPhonen käyttäjiä, joita tulisi olla puolet osallistujista. Testijakso kestää viisi viikkoa (15.8.–19.9.), jonka aikana käyttäjille annetaan viikkotehtäviä ja heidän sovelluksen käyttöään seurataan myös automaattisesti. Viikkotehtävät keskittyvät pääasiallisesti käyttömäärän ja käyttötapojen kuvaamiseen ja käyttökokemuksen arviointiin. Osallistujien tulee sitoutua sovelluksen käyttöön koko viiden viikon testijakson ajan. Aktiivisimmat osallistujat palkitaan 30 euron arvoisilla lahjakorteilla Sanomatalon Kulmaan.

Next Media on media-alan nelivuotinen tutkimusohjelma, joka päättyy tämän vuoden lopussa. Ohjelman päätavoitteena on uudistaa median liiketoimintaympäristö murtamalla mediasisällön käsitteen rajoja ja muuttamalla sisältöjen luomisen, muokkaamisen, jakamisen ja kuluttamisen tapoja.

Mukaan voi ilmoittautua sähköpostitse Maiju Aikalalle, jolta voi myös kysyä käytännön järjestelyistä. Testiin otetaan mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Lisätietoja NextMediasta: www.nextmedia.fi

Ota yhteyttä