Sign In

VTT ja Danish Technological Institute yhteistyöhön

11.5.2016

Danish Technological Institute (DTI) ja VTT ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen (Letter of Intent) keskiviikkona 11.toukokuuta Otaniemessä, 2016. Yhteistyö keskittyy erityisesti analyysiin, testaukseen ja ratkaisuihin tribologian sovellusalueella.

Tribologialla tarkoitetaan kosketuspintojen kitkaa, kulumista ja voitelua. Tyypillisiä kohteita ovat koneenrakennus ja valmistustekniikka.

"DTI:llä on todella korkeatasoista osaamista ohutpinnoitteiden kehittämisessä, suunnittelussa ja valmistuksessa. Tämän yhteistyön ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme tribologista osaamista ja testausta eri sovelluksiin", toteaa johtaja Lars Pleth Nielsen DTI:stä.

"Yhteistyösopimuksen ansiosta VTT voi tarjota jatkossa asiakkailleen esimerkiksi uusia ohutkalvopinnoitteita. Meillä on erinomainen laitekanta sekä erityisosaamista tribologisten ilmiöiden mallintamisessa mikro- ja jopa atomitasolla", toteaa johtava tutkija Helena Ronkainen.

Maiden ensimmäinen yhteinen, tanskalaisten rahoittama projekti toteutetaan tuulivoimalaympäristöön. Ronkaisen mukaan myös suomalaiset yritykset ovat osoittaneet kiinnostusta yhteistyöhön tuomiin mahdollisuuksiin.
Aiesopimuksen allekirjoittivat VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara ja liiketoimintajohtaja Jouko Suokas sekä DTI:n johtaja Søren Stjernqvist ja varatoimitusjohtaja Mikkel Agerbæk.