Sign In

VTT ja järjestöt jakavat tietoa uusiutuvan energian käyttökohteista

18.9.2014

 
Lähiseudun ratkaisut helposti Repowermap-karttapalvelusta

Kuluttajat ja yhteisöt voivat tutustua lähialueellaan tehtyihin energiavalintoihin ja niistä saatuihin kokemuksiin helposti netissä toimivassa Repowermap-karttapalvelussa.

Kuka tahansa voi syöttää interaktiiviselle kartalle tietoa toteuttamastaan uusiutuvan energian käyttökohteesta ja tarkastella tietoja muiden kohteista ja ratkaisuista. Oman lähiympäristön esimerkkikohteet löytyvät helposti karttapalvelusta. Karttaan voi valita näkymän itseä kiinnostavista energiateknologioista.

Helppokäyttöinen Repowermap on EU:n tukema, tiedon jakamiseen tarkoitettu maksuton karttapalvelu. Sen tavoitteena on kannustaa yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä ihmisiä käyttämään uusiutuvaa energiaa ja parantamaan energiatehokkuutta.

Karttaan on tällä hetkellä merkitty yli 1300 suomalaista ja lähes 40 000 eurooppalaista uusiutuvan energian käyttökohdetta ja se on liitetty kymmenien järjestöjen ja yhteisöjen www-sivuille. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan lisäämään kohteita ja levittämään tietoa kartasta.

Suomessa kartan ovat liittäneet kotisivuilleen mm. VTT, Aurinkoteknillinen yhdistys, Bioenergia ry, Ilmasto.org, Vaihdavirtaa.net ja Maan ystävät. Karttapalvelun ylläpitoon osallistuvat kaikki kartan omille sivuilleen liittäneet yhteisöt. Palvelua voi hyödyntää oman myös toimialansa tai energiakohteensa esittelyssä.

VTT huolehtii karttapalvelun toiminnasta ja levittämisestä Suomessa. Teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa yleishyödyllinen Verein repowermap.eu-järjestö. Kehitystyössä on mukana myös eurooppalaisia uusiutuvan energian järjestöjä ja mm. WWF.

Karttapalvelu verkossa: www.vtt.fi/repowermap

Näkymä www.vtt.fi/repowermap -sivun karttaan: http://www.vtt.fi/img/news/2014/repowermap/repowermap.jpg