Sign In

VTT ja Kuwaitin johtava tutkimuslaitos solmivat monialaisen yhteistyösopimuksen

22.4.2014

 

VTT ja Kuwait Institute for Scientific Research (KISR) ovat solmineet 5-vuotisen yhteistyösopimuksen Kuwaitissa. Tarkoituksena on syventää organisaatioiden välistä materiaalitutkimusyhteistyötä, joka liittyy öljynjalostukseen. Lisäksi yhteistyötä laajennetaan uusille alueille, kuten ympäristöteknologiaan, älykkääseen rakennettuun ympäristöön ja energiatehokkuuteen sekä teolliseen biotekniikkaan. 

VTT ja KISR tiivistävät nyt materiaalitekniikan yhteistyötään viisivuotisella sopimuksella tavoitteena eliniänhallintamenetelmien kehitys vaativiin prosessiteollisuuden sovelluksiin. Käytyjen neuvottelujen aikana tunnistettiin useita alueita, joiden osalta sovittiin jatkokeskusteluja. Tarkoituksena on laajentaa yhteistyötä tänä vuonna uusille alueille, kuten ympäristöteknologiaan, älykkääseen rakennettuun ympäristöön ja energiatehokkuuteen sekä teolliseen biotekniikkaan. Lisäksi KISR on kiinnostunut saamaan oppia VTT:n tutkimustulosten kaupallistamisesta ja ammattimaisesta asiakasyhteistyöstä. Sopimus edesauttaa myös organisaatioiden välistä projektiyhteistyötä ja tutkijanvaihtoa.

”VTT:lle sopimus on arvokas avaus, joka edesauttaa VTT:n kansainvälisen toiminnan laajentamista uusille alueille”, painottavat liiketoiminta-alueen johtaja Jouko Suokas ja tutkimuspäällikkö Pekka Pohjanne, jotka osallistuivat VTT:n puolelta sopimusneuvotteluihin Kuwaitissa.

Kuva: Liiketoiminta-alueen johtaja Jouko Suokas ja Director General, Dr. Naji Mohamed Al-Mutairi allekirjoittivat sopimuksen.