VTT ja Oulun yliopisto auttavat yrityksiä digihyppyyn

10.4.2018

VTT ja Oulun yliopisto selvittävät, kuinka suomalaisyritykset varautuvat digimuutokseen. Yritysten tämänhetkistä digiosaamista ja -valmiutta kartoitetaan nyt avatulla kyselyllä.

Digitalisaatio vaikuttaa niin yhteiskunnan eri toimintoihin kuin yritysten toimintaympäristöihin ja liiketoimintaan. Yrityksille suunnatun kyselyn avulla kartoitetaan suomalaisten yritysten ajatuksia, kokemuksia, tavoitteita ja haasteita digitalisaatiosta osana juuri käynnistynyttä Euroopan aluekehitysrahaston "DigiLeap - Hallittu digiloikka" -hanketta.


Tavoitteena on luoda Digileap-malli, jonka avulla yritys voi tehdä systemaattisesti digimuutoksen. Mallia kehitetään yrityslähtöisesti erilaisten kyselyjen, haastattelujen ja sparrauksen avulla. Tiedon jakamiseksi ja vuoropuhelun aikaansaamiseksi järjestetään lisäksi infotilaisuuksia sekä seminaareja. Tulokset kootaan kaikille avoimeen, ilmaiseksi käytössä olevaan Digitalisaation tukipalveluun (web-palvelu), josta ne ovat mahdollisimman laajasti hyödynnettävissä.

Hankkeen toteuttavat Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Oulun yliopisto. Hankkeen rahoittajakonsortiossa ovat mukana EAKR/Pohjois-Pohjanmaan Liitto, Iin Micropolis Oy, Naturpolis Oy, BusinessOulu, PipeLife Oy, Raahen seudun yrityspalvelut, Oulun Yliopisto ja VTT.

Kysely avoinna yrityksille

Kyselyyn vastanneiden keskuudesta poimitaan halukkaita yrityksiä haastatteluihin ja erityiseen digisparraukseen, jossa yritystä autetaan ottamaan käyttöön systemaattinen malli digiratkaisujen mahdollisuuksien kartoitukseen ja käyttöönottoon. Tarvittaessa vastaajille lähetetään myös kyselyn yhteenveto sen valmistuttua. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia.

Linkki kyselyyn: https://response.questback.com/vtt/8dlwyuwlob

 

Asiakaspalvelu
Sähköpostiinfo@vtt.fi
Puhelin020 722 7070
Avoinna arkisin klo 9.00 - 11.00 ja 12.00 - 15.00