Sign In

VTT kysyy kuluttajilta: Millainen on kodin hyvä valaistus? Osaatko valita oikean valonlähteen?

29.10.2012

 

VTT kartoittaa verkkokyselyn avulla, miten kotien valaistus on hoidettu, millainen valaistuksen pitäisi olla ja onko kuluttajilla riittävästi tietoa nykyisistä valonlähteistä.

Led-valaistuksen lisääntyminen ja perinteisten hehkulamppujen poistuminen markkinoilta luovat tarpeita asiantuntevalle valaistussuunnittelulle myös kodeissa. Yhä useammin valaistus myös integroituu osaksi kodin automaatiojärjestelmää. Oman lisänsä tuovat myös tulevaisuuden energiansäästötavoitteet. Kotien valaistuksen laatua ei kuitenkaan ole säädelty normeilla tai standardilla ja valaistuksen toteuttaminen jääkin pääosin asukkaan itsensä tehtäväksi.

Kuluttajakysely on osa VTT:n projektia, jossa selvitetään kotien valaistuksen nykytilaa rakennuttajan, suunnittelijan sekä käyttäjän näkökulmasta. Tutkimuksen tavoitteena on saada kuva kotivalaistuksen nykytilasta sen kehittämisen perustaksi.

Kyselyyn vastaaminen kestää noin 10 minuuttia. Kysely päättyy 30.11.2012. Vastaajien kesken arvotaan laadukkaita led-käsivalaisimia.

Kysely verkossa: http://kotivalaistus.vtt.fi/kysely

Ota yhteyttä