Sign In

VTT-lähtöiselle Quanturille 1,5 miljoonan rahoitus

19.1.2018

Kuva: Quanturi.​

VTT:ltä spinnannut startup-yritys Quanturi on saanut yhteensä 1,5 miljoonan euron rahoituksen ranskalaiselta pääomasijoitusyhtiö Demeter Venturesilta ja suomalaiselta VTT Venturesilta. Quanturi kehittää maatalouden tarpeisiin sopivia anturijärjestelmiä.

Quanturi kaupallistaa antureihin pohjautuvaa HAYTECH-järjestelmää, joka varoittaa muun muassa heinäpaaleihin kohdistuvasta palovaarasta hyvissä ajoin. Järjestelmässä hyödynnetään VTT:llä kehitettyä teknologiaa.

"Haluamme kiihdyttää tuotekehitystämme nyt myös muihin fermentoituviin materiaaleihin, kuten viljaan, kompostiin ja puuhakkeeseen, ja tähdätä yhä laajemmille kansainvälisille markkinoille", sanoo startupin perustaja ja toimitusjohtaja Nadine Pesonen.

Viljelijöiden lisäksi ratkaisu sopii rehuntuottajille, jotka voivat tämän ansiosta seurata reaaliaikaisesti rehun laatua, millä on merkitystä niin karjankasvattajille kuin maito- ja hevostiloille.


"Quanturin tiimi vakuutti meidät. Quanturi on jo ensimmäisenä toimintavuotenaan pystynyt onnistuneesti pilotoimaan ratkaisuaan mm. Etelä-Euroopassa hyvin positiivisin tuloksin. Nyt saadulla pääomaruiskeella yhtiö pystyy edelleen kehittämään ratkaisuaan ja vahvistamaan kansainvälistä myyntiä", toteaa VTT Venturesin Mikko Kumpulainen.  Lisätietoja:

Quanturi
Nadine Pesonen Nadine.Pesonen@quanturi.com puh. 040 587 6976