Sign In

VTT:läiset Hack the Solar -innovaatiokilpailun voittoon

25.10.2016

VTT Hack the Solar team

VTT:n ​Hack the Solar -tiimi: Jari Miettinen, Erkka Rinne, Atte Löf / Photo: Industryhack

​VTT:läisten idea asiakkaalle räätälöidystä aurinkoenergiapaketista voitti Fortumin järjestämän Hack the Solar -hackathonin. Tapahtumaan valittujen 12 tiimin haasteena oli mm. kehittää tuotteita ja palveluita, jotka lisäävät aurinkoenergiaratkaisujen tunnettuutta sekä luovat uusia käyttäjäkokemuksia vuorovaikutuksessa Fortumin muiden tuotteiden ja palveluiden kanssa. Palkinnoksi voittajat saavat 10 000 euroa.

Voittoisan idean pääajatuksena on luoda asiakkaalle asiakkaan omaan kulutusdataan perustuva räätälöity aurinkoenergiapaketti, joka sisältää tiedot sopivasta paneelista, akusta, invertteristä ja pääsulakkeen koosta. Lopputuotteena on ohjelmisto, joka pystyy laskemaan asiakkaalle optimaalisen paketin ja kertomaan esimerkiksi säästöt ja omavaraisuusasteen viimeisen vuoden ajalta. Ideassa on ainutlaatuista, että suurimmat säästöt tuovan aurinkoenergiapaketin määrittämiseksi tarvitaan vain asiakkaan osoite. Asiakkaan ei myöskään tarvitse tietää aurinkoenergiasta mitään investointia tehdessään, mikä on suuri muutos nykytilanteeseen verrattuna.

Tutkija Jari Miettinen VTT:ltä on innoissaan voitosta: ”Tiimin puolesta voin sanoa, että fiilis on todella hyvä! Kilpailuun osallistuminen oli hieno kokemus ja opimme muun muassa uusia työskentely- ja esittämistapoja. Kaiken lisäksi meillä oli mielettömän hauskaa ja upea tiimi. Tällaiset foorumit ovat mitä parhaimpia paikkoja oman osaamisen osoittamiseksi.”

”Haluamme kiittää hyvästä tuesta etenkin Tuula Mäkistä VTT:ltä.”

Lisätietoja:
Jari Miettinen, Erkka Rinne, Atte Löf