Sign In

VTT:lle jälleen tunnustusta painetun elektroniikan tuotantoympäristön kehittämisestä

18.4.2013

 

VTT on palkittu Printocent pilot -tuotantoympäristön laajentamisesta IDTechEx Printed Electronics Europe 2013 Awards -kilpailussa. VTT oli Best Technical Development Manufacturing Award -sarjan ykkönen. Sama palkinto on myönnetty VTT:lle jo kaksi kertaa aiemmin. Kilpailussa palkitaan merkittäviä painetun elektroniikan innovaatioita, edistäjiä, kehittäjiä ja kaupallistajia.

Ainutlaatuinen tuotantoympäristö tarjoaa yrityksille alustan kehittää ketterästi täysin uudenlaisia teollisia tuotteita ja mahdollistaa pilottivalmistuksen erittäin pienellä riskillä. Ympäristöön kuuluu neljä pilottipainokonetta, automaattilinjasto rullalta rullalle -kokoonpanoon, ruiskuvalukone sekä uusimpana tulokkaana rullalta rullalle -testauslaitteisto. Jatkossa ympäristöä kehitetään parantamalla tuotannonohjausjärjestelmää ja optisia mittalaitteita sekä nostamalla laitteiston suorituskykyä.

VTT on rakentanut painetun elektroniikan tuotantoympäristöä määrätietoisesti jo pitkään. Tuotantoympäristön perustana on VTT:llä 2000-luvun alussa aloitettu painokoneiden kehitystyö. Työn tavoitteena on ollut luoda puitteet erilaisten toiminnallisten painetun elektroniikan komponenttien tuotannolle teollisessa mittakaavassa.

Painokoneella tuotetun elektroniikan ideana on valmistaa tuotteisiin uusia toiminnallisuuksia, kuten erilaisia elektronisia komponentteja ja diagnostiikkaa. Valmistusmenetelmän avulla voidaan valmistaa suuria määriä tuotteita erittäin nopeasti ja niin pienillä kustannuksilla, että se voidaan liittää massatuotteisiin. Sovelluskohteina voivat olla esimerkiksi kotidiagnostiikka, elektroniikkatuotteet, älykkäät pakkaukset ja OLED-näytöt.

Edelliset palkintotiedotteet: http://www.vtt.fi/news/2012/190412_vttlle_kansainvalinen_palkinto_painetun_alyn_kehittamisesta.jsp

http://www.vtt.fi/news/2013/25012013_IDTechEx.jsp