Sign In

VTT:lle merkittävä tilaus maailman toiseksi suurimmalta satamaoperaattorilta

3.10.2013

 

Singaporen sataman toiminnasta vastaava yhtiö PSA on tilannut VTT:ltä edistyksellisen langattoman tietoverkon kehitystyön. Teknologian avulla on tarkoitus parantaa satamatoiminnan sujuvuutta ja tehokkuutta. Tilaus on kokoluokaltaan varsin merkittävä. Singapore on maailman suurimpia konttisatamia. 

”Singapore on mielenkiintoinen liiketoiminta-alue ja PSA on siellä merkittävä toimija. Tekemämme sopimus on VTT:lle tärkeä päänavaus Singaporen markkinoilla”, sanoo VTT:n toimialajohtaja Jouko Suokas.

Älykkäillä teknologioilla ja automaatiolla on iso merkitys satamalogistiikan toimivuudelle. PSA pyrkii tehostamaan Singaporen sataman toimintaa langattoman mesh-verkon avulla. Tavoitteena on lisätä automaatiota ja sujuvoittaa prosesseja sekä tukea työvoiman ja koneiden parempaa liikkuvuutta ja turvallisuutta.

”PSA hyödyntää VTT:n asiantuntemusta langattomissa mesh-verkoissa tavoitteenaan automaation ja älykkäiden teknologioiden saumaton yhdistäminen. Nämä innovaatiot tekevät meistä entistä vahvemman uuden sukupolven automatisoidun sataman, joka on tehokkuudeltaan ja tuottavuudeltaan huippuluokkaa”, toteaa PSA Singapore Terminalsin toimitusjohtaja Oh Bee Lock.

Langaton mesh-verkko koostuu joukosta langattomia laitteita, esimerkiksi WLAN-tukiasemia, joiden välityksellä päätelaitteet saavat yhteyden toisiin verkkoihin, esim. Internetiin. Myös päätelaitteet voivat toimia tiedonvälittäjinä, jolloin ne reitittävät toisten päätelaitteiden tietoliikennettä tukiasemille ja edelleen muihin verkkoihin välitettäväksi.

Reitittävä langaton mesh-verkko mahdollistaa esimerkiksi satamassa liikkuvien työkoneiden toimimisen tukiasemina ja vähentää näin tietoverkon katvealueita. Suurilla satama-alueilla haasteena ovat isot tavaramäärät, jotka häiritsevät perinteisten langattomien verkkojen toimintaa. Langattomia mesh-verkkoja voidaan hyödyntää myös muilla vastaavilla alueilla, kuten ratapihoilla ja automatisoiduilla varastoalueilla.

Singaporen konttisatama lukeutuu maailman vilkkaimpiin. Vuonna 2012 Singaporen satamaterminaaleissa käsiteltiin yli 30 miljoonaa konttia. PSA Singapore Terminals on osa PSA International -konsernia, joka on maailman johtavia satamaoperaattoreita. PSA toimii 17 maassa Aasiassa, Euroopassa ja Amerikassa.

Kuva: Pasir Panjang -terminaali. Lähde: PSA Singapore Terminals

Ota yhteyttä