Sign In

VTT:lle uusi testilaitteisto piifotoniikan tuotantoon

28.8.2017

VTT on hankkinut käyttöönsä SemiProben kehittämän automaattisen laitteiston sähköisten ja optisten mittausten tekemiseen puolijohdekiekoilla. Entistä tehokkaampi laitteisto tukee sekä tutkimusta että VTT Memsfabin kautta tehtävää piifotoniikan tuotantoa.

Micronovan puhdastilassa sijaitsevaan laitteistoon voidaan ladata kasetillinen kiekkoja, joissa voi yhteensä olla jopa miljoona testattavaa komponenttia.

"Haluamme tarjota asiakkaillemme yhä parempia valmistus- ja testauspalveluita. Olemme innoissamme käyttöömme saadusta automaattisesta PS4L-mittausasemasta, jolla voimme soveltaa ainutlaatuista kuitutesti- ja kohdistusosaamistamme", sanoo projektipäällikkö ja erikoistutkija Giovanni Delrosso fotoniikan integrointiryhmästä.

VTT on kehittänyt piifotoniikkaa vuodesta 1997 ja on yksi alan edelläkävijöistä.


Tutkimustiimin vetäjä Timo Aallon mukaan piifotoniikka on ollut viime vuosina yksi VTT:n nopeimmin kasvavista alueista. "Vuonna 2016 toimitimme tuhansia piifotoniikkasiruja asiakkaillemme. Vuonna 2018 volyymin tavoitteena on yli 1 miljoona testattua sirua", Aalto kertoo.