Sign In

VTT:ltä alkunsa saanut Tactotek yhteistyöhön DuPontin kanssa

21.6.2017

Yhdistämällä DuPontin kehittyneet materiaalit ja TactoTekin innovatiiviset suunnitteluratkaisut yritykset tarjoavat kosketukseen perustuvia käyttöliittymiä, valaisuratkaisuja ja älykkäitä komponentteja erityisesti auto- ja kodinkonemarkkinoille.

Suomalainen rakenteellisen elektroniikan suunnittelija ja valmistaja TactoTek sekä johtava yhdysvaltalainen elektronisten materiaalien valmistaja DuPont Electronics and Communications julkistivat 21.6.2017 yhteistyönsä, jolla he pyrkivät vastaamaan ruiskuvaletun rakenteellisen elektroniikan (IMSE, Injection Molded Structural Electronics) kasvavaan kysyntään.

"TactoTekin ja DuPontin IME-ratkaisu (In-Mold Electronics, sisäänvalettu elektroniikka) antaa käyttöliittymien muotoilijoille ja suunnittelijoille mahdollisuuden luoda kauniita, toiminnallisia ja kestäviä kosketukseen perustuvia ratkaisuja. Valmiit komponentit pienentävät merkittävästi niin lopputuotteen painoa, kokoamiseen tarvittavaa työtä kuin kokonaiskustannuksiakin", kertoo DuPontin kansainvälisten hankkeiden johtaja Michael Burrows." DuPont haluaa laajentaa ja vahvistaa yhteistyötään TactoTekin kanssa tuodakseen uusia, kiinnostavia ratkaisuja asiakkaille."

IMSE-tekniikka integroi toiminnallisuuden ja älyn osaksi kappaleen rakennetta yhdistämällä painetun elektroniikan, elektroniset komponentit sekä kolmiulotteiset ruiskuvaletut osat yhdeksi, saumattomaksi kokonaisuudeksi. IMSE:llä toteutettu kontrollipaneeli ei edellytä monimutkaisia, paksuja ja useista kerroksista koottuja painavia rakenteita. IMSE:n avulla kappaleen paksuus saadaan minimoitua, ja ohuimmat rakenteet ovat paksuudeltaan vain 2 mm.

TactoTekin ja DuPontin yhteistyön myötä ruiskuvaletun rakenteellisen elektroniikan valmistusmateriaaleja, tuotesuunnittelua, prototyyppien valmistusta sekä valmistusprosesseja kehitetään entisestään.

"IMSE-tekniikka yksinkertaistaa merkittävästi elektroniikan integrointia ja mahdollistaa aivan uuden vapauden luovaan tuotesuunnitteluun ja -muotoiluun", kommentoi TactoTekin markkinointijohtaja Dave Rice. "Yhdessä DuPontin kanssa voimme opastaa tuotesuunnittelijoita ja -insinöörejä IMSE:n tarjoamista mahdollisuuksista ja auttaa heitä ottamaan tekniikasta kaiken hyödyn irti. Olemme jo käynnistäneet useita asiakasprojekteja ja odotamme laajentavamme asiakaskuntaamme DuPont-yhteistyön myötä."

Ota yhteyttä