Sign In

VTT:ltä avoin palvelualusta multimediapalvelujen kehittämiseen

18.11.2010

Valokuvia, videoita, musiikkia ja pelejä voidaan tarjota samasta alustasta eri jakeluverkkoihin

VTT on julkaissut kaikille avoimen palvelualustan multimediapalveluiden tutkimus- ja kehitystoimintaa varten. Digitaalinen murros vaatii yrityksiltä sopeutumista ja nopeaa reagointikykyä uusiin liiketoimintamalleihin. VTT:n ylläpitämä palvelualusta tarjoaa yrityksille mahdollisuuden uusien multimediapalveluiden ja liiketoimintamallien nopeaan ja joustavaan kokeilemiseen käytännössä.

Palvelualustan avulla erilaisia sisältöjä, käyttäjätietoa ja palveluita voidaan hallinnoida ja tarjota samasta alustasta useita rinnakkaisia jakeluverkkoja, sisältölähteitä ja päätelaitteita hyödyntäen.

Palvelualusta mahdollistaa käyttäjän tarpeisiin, mieltymyksiin ja käyttötilanteeseen mukautuvien multimediapalveluiden kehittämisen. Palvelualustaan pohjautuvilla sovelluksilla käyttäjät voivat helposti luoda digitaalisista valokuvista, videoista, musiikista ja peleistä koostuvia sisältökokoelmia ja jakaa niitä muille käyttäjille tai sosiaalisiin verkkopalveluihin.

Sisältökokoelmia voi koostaa, muokata, katsella ja kommentoida yhteisöllisesti tietokoneen ja älypuhelimen välityksellä. Myös TV-kanavat voivat hyödyntää käyttäjäyhteisöjen tuottamia suosituimpia sisältöjä lähetyksissään, jos käyttäjät ovat määritelleet sisällöt julkisiksi.

Palvelualusta ja sen sisältämät uudet teknologiat ovat päätuloksia kansainvälisessä ITEA2-CAM4Home -yhteistutkimushankkeessa. Hankkeen tavoitteena oli tutkia ja kehittää uusia teknologioita digitaalisten sisältöjen jakeluun sekä metadatan hallintaan.

Uuden palvelualustan teknologiat ovat yhteensopivia olemassa olevien digitaalisten sisältöjen metadatamäärittelyiden kanssa. Yritykset voivat siten hyödyntää nopeasti palvelualustan teknologioita multimediapalveluiden kehittämisessä. Palvelualustaan voi tutustua osoitteessa http://openplatform.cam4home.fi.

ITEA2-CAM4Home -tutkimushankkeessa oli mukana kaikkiaan 20 yliopistoa, tutkimuslaitosta ja ICT-alan yritystä eri puolilta Eurooppaa. Hankkeen tulokset palkittiin ITEA Achievement Award 2010 Silver -palkinnolla.

Demonstraatio CAM4Home Open Platform -sovelluksesta: http://www.youtube.com/watch?v=rZFeiTmRzgc