Sign In

VTT mukaan eurooppalaiseen mikro- ja nanoteknologian kehitysyritykseen

13.1.2009

 
4-Labs kaupallistaa huippuosaamista

Eurooppalaisten huippututkimuslaitosten muodostama Heterogeneous Technology Alliance, HTA on perustanut yrityksen kaupallistamaan teknologista osaamistaan Euroopassa. 4-Labs keskittyy erityisesti Iso-Britannian, Italian ja Espanjan markkinoille uusia EU-maita unohtamatta. HTA:n jäseniä ovat VTT:n ohella sveitsiläinen CSEM, ranskalainen CEA ja saksalainen Fraunhofer-Gesellschaft.

HTA tavoittelee 4-Labsin avulla entistäkin asiakaslähtöisempää yhteistyötä eurooppalaisen teollisuuden kanssa. Neljän tutkimusorganisaation osaamisen ja palveluiden myyntiyhteistyö merkitsee asiakkaille parhaita saatavilla olevia ratkaisuja yhdeltä tarjoajalta.

4-Labsin päätoimipiste sijaitsee Genevessä, Sveitsissä. Yrityksen johdossa toimii André Perret sveitsiläisestä CSEM-tutkimuskeskuksesta. VTT:n teknologiajohtaja Jussi Tuovinen on yhtiön hallituksen jäsen. Liiketoiminnan kehitysjohtaja on ranskalaisesta CEA/Minatec-tutkimuskeskuksesta lähtöisin oleva David Holden.

Heterogeneous Technology Alliance

HTA:n avulla saavutetaan synergiaetuja ja luodaan kattavia osaamiskokonaisuuksia jäsenorganisaatioidensa tutkijoista sekä tutkimusympäristöistä. Toiminta keskittyy elektroniikan miniatyrisointiin ja systeemi-integraatioon. Nykyisiä jäseniä ovat suomalainen VTT, sveitsiläinen CSEM, ranskalainen CEA ja saksalainen Fraunhofer-Gesellschaft. HTA tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman teknologioita yhden luukun periaatteella. Pelkästään mikro- ja nanoteknologioiden alalla elektroniikan tutkimukseen liittyen HTA:n puitteissa työskentelee 5 000 tutkijaa. HTA:n jäsenorganisaatioiden yhteisessä patenttisalkussa on yli 3000 patenttia ja se on alallaan Euroopan suurin tutkimusyhteisö.

http://www.hta-online.eu

http://www.csem.ch

http://www.leti.fr

http://www.fraunhofer.de

http://www.vtt.fi

http://www.4-labs.com

Ota yhteyttä