Sign In

VTT:n kyberturvajoukkue paras löytämään vakavimmat haavoittuvuudet

9.2.2018

VTT:n kyberturvajoukkue löysi vakavimman haavoittuvuuden Nokia HackAthonissa 2018 ja voitti kilpailusarjan kirkkaasti. Kolmatta kertaa järjestettyyn Nokia HackAthoniin osallistui 26.1. lähes 100 kyberturvallisuuden huippua suojausalan ytimestä, Nixu, Deloitte ja Palo Alto Networks, Nokian asiantuntijoita, alan opiskelijoita ja VTT:n 5G:n luonteen tunteva joukkue 

Tänä vuonna kilpailuun osallistunut VTT:n kyberturvajoukkue – Jukka Julku, Jarkko Kuusijärvi, Juha Pärssinen ja Teemu Väisänen – osoitti maailmanluokan kykynsä ja löysi kilpailua varten rakennetusta 5G-järjestelmästä vakavimman haavoittuvuuden harkitulla tiimityöllä ja haavoittuvuuksien haarukoinnilla. Joukkue voitti suurimman haavoittuvuuden kilpailusarjan ja tuli toiseksi kokonaispistesarjassa, jonka VTT:n kyberturvatiimi voitti viime vuonna. Tänä vuonna kokonaispistesarjan voitti Deloitte ja henkilösarjan Tony Owens.

VTT:n Cyber War Room -laboratorio tarjoaa mahdollisuuden testata suljetussa ympäristössä laitteita ja järjestelmiä ja löytää niistä erilaisia haavoittuvuuksia. VTT:n kyberturvallisuuden tutkimustiimi on suurin suomalainen riippumaton alan tutkimusryhmä, jonka hyökkäys- ja puolustusosaamista kehitetään jatkuvasti. Eettisesti oikein hallittu kyberhyökkäyskyky on tärkeä osaamisalue, jotta rikollisia vastaan pystytään puolustautumaan.