Sign In

VTT:n Petri Mononen palkittiin Euroopan komission iMobility Awardilla älyliikenteen edistämisestä

25.9.2013

 

Euroopan komissio palkitsi VTT:n erikoistutkija Petri Monosen iMobility Award -tunnustuspalkinnolla erinomaisesta älyliikenteen käyttöönoton edistämisestä.  Palkinto luovutettiin 11.9. Haagissa kansainvälisen autoliiton (FIA) ja Euroopan komission iMobility Challenge -tapahtumassa. Tapahtuma on iMobility Forumin järjestämä suuri tilaisuus, jossa alan teollisuus, tutkimus ja päättäjät kohtaavat jakaakseen uusimpia teknologioita ja tutkimustuloksia. 

Älyliikenteen ammattilaiset valitsivat voittajan iMobility Forumin ja Euroopan komission asettamista ehdokkaista. iMobilityForum on komission rahoittama ja ohjaama foorumi, jonka tavoitteena on tukea turvallista, älykästä ja päästötöntä liikkuvuutta. Kolmannen kerran jaetun palkinnon luovutti johtaja Paul Timmers DG CONNECTista. Hän on Euroopan komission viestintäverkkojen, sisältöjen ja teknologian pääosaston DG CONNECTin johtaja.

Perustelut voitolle olivat, että Petri Mononen on edistänyt merkittävästi älyliikenteen käyttöönottoa Euroopassa. Hän on myös koordinoinut huomattavia eurooppalaisia tutkimusprojekteja, kuten TeleFOTia ja TeleFOT-INCOa.

Monosen älyliikenteen tutkimusprojektit ovat laajoja. TeleFOT-projektin kenttäkokeisiin osallistui noin 3000 kuljettajaa kahdeksassa eri Euroopan maassa. Projektissa analysoitiin yli kymmenen miljoona ajettua kilometriä perinpohjaisesti. Tulokset ovat julkisesti saatavilla ja siten osaltaan tukemassa älykkäämmän liikennejärjestelmän kehittämistä.

”Tutkimustyössä selvitettiin ajoneuvoihin jälkiasennettavien ja mobiilien älyliikennepalveluiden vaikutuksia. Palvelut ovat kuluttajien saatavilla ja otettavissa helposti ja edullisesti käyttöön. Älypuhelimella käytettävät liikennepalvelut ovat yhtä tehokkaita tai jopa tehokkaampia kuin ajoneuvoteollisuuden uusien autojen lisävarusteena tarjoamat tai yhteiskunnan varoin tien varteen rakennetut järjestelmät”, kertoo Petri Mononen.

Muissa kategorioissa palkittiin Paul van der Kroon Rijkwaterstaatista (Hollannin infrastruktuuri- ja ympäristöministeriö, Policy Award) sekä Marcel Visser Gemalto Oy:stä (Industry Award).

iMobility  http://www.imobilitysupport.eu/

iMobility Forum http://www.imobilitysupport.eu/imobility-forum

TeleFOT-projekti ja tuloksia verkossa: http://www.telefot.eu/

Ota yhteyttä