Sign In

VTT:n toimitusjohtaja Antti Vasara EARTOn varapuheenjohtajaksi

19.4.2016

​Eurooppalaisten tutkimusorganisaatioiden järjestö EARTO on yleiskokouksessaan valinnut VTT:n toimitusjohtajan Antti Vasaran järjestön varapuheenjohtajaksi. Puheenjohtajaksi valittiin Fraunhofer-Gesellschaftin konsernin strategiajohtaja Frank Treppe.

"Olen tyytyväinen, että pääsen edustamaan Euroopan 350 tutkimus- ja teknologiaorganisaation ääntä yhdessä EARTOn puheenjohtajan Frank Treppen kanssa. On tärkeää nostaa edelleen tutkimuksen, kehityksen ja innovaatiotoiminnan tasoa, arvostusta ja vaikuttavuutta Euroopassa. Olen vakuuttunut, että EARTO on jatkossakin avainkumppani EU:n tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopolitiikan luomisessa. EARTO on tärkeä VTT:lle, koska se tarjoaa mahdollisuuden pitää EU:n suuntaan esillä meille ja Suomelle tärkeitä aiheita ja asioita", Antti Vasara totesi.

EARTO on Euroopan tutkimus- ja teknologiaorganisaatioiden vuonna 1999 perustettu voittoatavoittelematon yhteistyöjärjestö. EARTOon kuuluvien yli 350 tutkimus- ja teknologiaorganisaation palveluksessa on yhteensä 150 000 henkilöä. Jäsenten vuosittainen liikevaihto on yhteensä 15 mrd. euroa. Yli 100 000 julkisen ja yksityisen sektorin asiakasta hyödyntää vuosittain näiden organisaatioiden miljardien eurojen arvoisia laitteistoja, tutkimusympäristöjä ja palveluja.

EARTO: www.earto.eu