Sign In

VTT Ventures Oy luopuu Aivon Oy:n omistuksesta

6.7.2011

 

Aivon Oy:n koko osakekanta on siirtynyt 26.5. tehdyllä osakekaupalla yrityksen henkilöomistajille.

Vuonna 2006 perustettu Aivon Oy on VTT:n Spin-off yhtiö, joka on erikoistunut erikoisherkkiin sensoreihin ja mittauselektroniikkaan. Yrityksen tuotteita ovat muun muassa oiminnallisissa MEG-aivokuvauslaitteissa käytettävät suprajohtavat anturit sekä erittäin matalien lämpötilojen mittausjärjestelmät. VTT Ventures Oy:n tavoite on edistää suomalaista innovaatiotoimintaa ja talouden kasvua sekä saada tuottoa tekemilleen varhaisen vaiheen pääomasijoituksille.

”Aivon Oy on mukana useissa vaativissa, jopa mullistavissa mittausteknologian kehittämishankkeissa, jotka liittyvät terveyteen, turvallisuuteen sekä tieteelliseen perustutkimukseen. Aivon Oy on synnytetty alun perin VTT:llä kehitetyn teknologian perustalle.”, toteaa Aivonin hallituksen puheenjohtaja Juha Koskinen.

”Aivon Oy on yksi ensimmäisiä VTT Ventures Oy:n alkuvaiheen sijoituskohteita. Olemme tyytyväisiä yrityksen kehitysnäkymiin. VTT:n näkökulmasta Aivon Oy on jo nyt menestystarina”, toteaa VTT Ventures Oy:n toimitusjohtaja Antti Sinisalo.

Aivon Oy ja VTT tekevät edelleen läheistä yhteistyötä tutkimuksen ja uuden teknologian kehittämisessä. Lisäksi Aivon Oy hyödyntää VTT:n puhdastilaprosesseja.

VTT Venturesin websivut

VTT Ventures Oy on VTT:n omistama kehitysyhtiö. VTT Ventures Oy:n tehtävä on VTT:n teknologiaan perustuvien kansainvälistä potentiaalia omaavien kasvuyhtiöiden synnyttäminen. Yritys etsii aktiivisesti lahjakkaita ja kokeneita yrittäjiä kaupallistamaan teknologiaansa. VTT Ventures sijoittaa spin-off yhtiöihinsä yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. VTT Venturesin tavoite on edistää suomalaista innovaatiotoimintaa ja talouden kasvua sekä saada tuottoa tekemilleen varhaisen vaiheen pääomasijoituksille. VTT Ventures oy:n spin-off salkussa on 20 start-up vaiheen yritystä.

Ota yhteyttä