Sign In

VTT Ventures Oy myy omistuksensa Awanic Oy:ssä Nordic Healthcare Groupille

17.6.2011

Nordic Healthcare Group Oy (NHG) ostaa 40% osuuden tietokantapohjaisia ratkaisuja turvallisuuden- ja laadunhallintaan kehittävästä Awanic Oy:sta. Myyjänä kaupassa ovat VTT Ventures Oy sekä henkilöomistajat.

Awanic Oy on tunnettu erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon potilasturvallisuuteen liittyvien vaaratilanteiden raportointiin keskittyneestä HaiPro – järjestelmästään, joka on levinnyt nopeasti sekä julkisen että yksityisen sektorin käyttöön. HaiPro-työkalu on käytössä yli 140 sosiaali- ja terveydenhuollon yksikössä kautta maan.

NHG:n toimitusjohtaja Vesa Kämäräisen mukaan nyt toteutettu kauppa tulee vahvistamaan sekä NHGn että Awanicin asemaa nopeasti kehittyvillä sosiaali- ja terveydenhuollon markkinoilla.

- Potilasturvallisuuden edistäminen on merkittävässä roolissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden päivittäisessä laadunhallinnassa ja sen merkitys korostuu tulevina vuosina entisestään. Yhdessä Awanicin kanssa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajempia kokonaisuuksia potilasturvallisuuden ja laadunhallinnan kehittämiseksi, Vesa Kämäräinen kertoo.

- VTT:n ja sen spin-off yhtiön, Awanic Oy:n kehittämän HaiPro – järjestelmän kaupallistuminen on ollut malliesimerkki siitä, miten tutkimuslähtöinen ohjelmisto on onnistuttu viemään kaupalliseen käyttöön nopeasti ja tehokkaasti. HaiPro – järjestelmällä on tänään jo yli 79 000 käyttäjää kautta maan. Olemme erityisen tyytyväisiä yhtiön saadessa uuden osaavan omistajan, jonka uskomme vahvistavan Awanic Oy:n asemaa yhtiön tulevalla kasvupolulla, Ventures Oy:n toimitusjohtaja Antti Sinisalo kertoo.

Nordic Healthcare Group (NHG) on vuonna 2004 perustettu Pohjoismaiden johtava terveydenhuollon ja sosiaalitoimen palvelutuotannon suunnitteluun ja kehittämiseen erikoistunut yritys. Yrityksen liiketoiminta-alueet ovat laadunarviointipalvelut, benchmarkingpalvelut ja konsultointi. Konserni työllistää noin 50 asiantuntijaa Helsingissä ja Tukholmassa. Lue lisää www.nhg.fi

VTT Ventures Oy on VTT:n omistama kehitysyhtiö. VTT Ventures Oy:n tehtävä on VTT:n teknologiaan perustuvien kansainvälistä potentiaalia omaavien kasvuyhtiöiden synnyttäminen. Yritys etsii aktiivisesti lahjakkaita ja kokeneita yrittäjiä kaupallistamaan teknologiaansa. VTT Ventures sijoittaa spin-off yhtiöihinsä yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. VTT Venturesin tavoite on edistää suomalaista innovaatiotoimintaa ja talouden kasvua sekä saada tuottoa tekemilleen varhaisen vaiheen pääomasijoituksille. VTT Ventures oy:n spin-off salkussa on 20 start-up vaiheen yritystä. Lue lisää: www.ventures.fi

 

Ota yhteyttä