Sign In

Digitaalinen suunnittelu ja energiatehokkaat tuotteet

 

​​​​

​Miten koneet ja ajoneuvot tulisi suunnitella, että ne vähentäisivät energiankulutusta ja toimisivat itsenäisesti? Millä tavoin tuottavuutta voidaan kasvattaa samanaikaisesti energiatehokkuuden vaatimusten lisääntyessä?

Enemmän tuottavuutta vähemmällä energialla

VTT tarjoaa korkeatasoisia välineitä ja menetelmiä tuottavuuden lisäämiseen, ja koneiden sekä ajoneuvojen energiankulutuksen vähentämiseen.

Onnistumme tavoitteissamme järjestelmällisellä suorituskyvyn optimoinnilla, kehittämällä uusia energialähteisiin liittyviä ratkaisuja sekä suunnittelemalla ekotehokkaita ja kestäviä rakenteita. Lisäksi asiantuntijamme tekevät koko ajan töitä ajoneuvojen ja koneiden nollapäästöjen, tai mahdollisimman lähelle sitä yltävien tuloksien aikaansaamiseksi.

Tehokas toimintojen suunnittelu tukee älykkäiden koneiden hallintajärjestelmiä ja etäkäyttöä, kuten myös toipumista epäonnistumisista tai toimintahäiriöistä. Näin voimme varmistaa koneiden parhaan mahdollisen toimintakyvyn.

Tulevaisuuden ekotehokkaat laitteet ja ajoneuvot

Uskomme VTT:llä, että tulevaisuuden koneet ja ajoneuvot suunnitellaan kevyiksi ja niiden materiaalit tehdään täysin optimoidusti tiettyä tarkoitusta varten. Kaikki osat ja komponentit ovat helposti kierrätettävissä sekä koneita ja ajoneuvoja voidaan kuljettaa joko sähkö- tai polttoainemoottorin voimin – mahdollisesti jopa molempien yhdistelmillä.

Ihmis-kone-rajapinnalla koneiden käyttämisestä tulee luonnollista ja helppoa. Rajapintaan yhdistyvät myös ihmisen toimintaa korjaavat kognitiiviset piirteet, joiden avulla jopa aloittelija voi käyttää koneita ammattimaisesti. Autonomiset ominaisuudet tulevat optimoimaan myös liiketoiminnan tuottavuuden täysin uudelle tasolle.

Kokeneena innovaatiokumppanina voimme tarjota asiakkaillemme todellisia läpimurtoja

Suunnittelu toteutetaan tapauskohtaisella analysoinnilla, käyttämällä useita kriteerejä optimoinnissa sekä hyödyntämällä virtuaalisimuloinnin tekniikoita. VTT:llä on lisäksi laajat testaus- ja verifiointitilat, missä voimme rakentaa esimerkiksi pilottilaitteistojen prototyyppejä.

Meillä on yli 30 vuoden kokemus uudenlaisten ratkaisujen kehittämisestä kone- ja ajoneuvoteollisuudelle, minkä ansiosta voimme tehdä läpimurtoja myös teidän tuotteillenne.

Yhdessä voimme parantaa nykyisen koneesi tai ajoneuvosi tuottavuutta ja ekotehokkuutta, tai kehittää juuri teidän tarpeisiinne sopivan täysin uraauurtavan ratkaisun.​