Sign In

Tekstiilikuitujen valmistus

 

VTT:n monipuoliset laitteistot ja taitava henkilöstö mahdollistavat uusien tekstiilikuitujen prosessointiteknologioiden ja konseptien tehokkaan kehittämisen.

Tekstiilikuitujen kysyntä kasvaa koko ajan. Yli 90 % tekstiilikuiduista valmistetaan öljypohjaisista materiaaleista tai puuvillasta, jotka raaka-aineina eivät tue kestävää kehitystä.

Meillä on valmius kehittää kuidunvalmistusteknologioita uusiutuvista ja kierrätetyistä raaka-aineista sekä valmistaa kuituja aplikaatiotesteihin.

Olemme kehittäneet kierrätetylle puuvillalle liuotus- ja kehruuprosessin, joka perustuu esikäsitellyn materiaalin karbamointiin. Teknologia on demonstroitu Bioruukin pilot-kehruukoneella ja saaduista kuiduista on valmistettu tekstiilejä. Teknologia soveltuu viskoosityyppisten kuitujen valmistukseen.

Tutkimuksella teolliseen menestykseen

Työmme painottuu uusiutuvien ja kierrätettyjen materiaalien prosessointiin ja kuidutukseen, jonka mahdollistavat laboratorio- ja pilot-mittakaavan koelaitteemme ja raaka-ainetuntemuksemme.

Olemme mukana useissa kansallisissa ja EU-rahoitteisissa tekstiilikuitujen tutkimusprojekteissa. EAKR-TeKiDe-projektissa rakennamme ja kehitämme kehruupilotympäristöä. EU-NeoCel projektissa tutkimme ja toteutamme entsyymiavusteiseen selluloosan liuotusmenetelmään perustuvan teknologian pilot-mittakaavan kuidunvalmistuksessa. 

Maailmanluokan asiantuntemus ja koelaitteet

VTT:n Bioruukki mahdollistaa uusien teknologioiden kehitystyön, pilotoinnin ja demonstroinnin. Suoritamme tutkimusta laboratoriomittakaavasta pilot-kokoluokan prosessin kehitystyöhön.

Laboratoriomärkäkehruukoneella pystymme joustavasti valmistamaan kuituja erilaista lähtöraaka-aineista,1-1000g skaalassa. Laboratoriomme solveltuu myös viskoositeknologian kehittämiseen ja testaamiseen. Pilot-laitteistolla pystymme valmistamaan ja viimeistelemään kuituja jopa 100 kg päivässä.

Ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää kuidunvalmistusmahdollisuuksista liiketoiminnassasi.