Sign In

Entsyymit prosessien tehostajina

Säästä energiaa, paranna tuotteen ominaisuuksia, korvaa kovaa kemiallista käsittelyä

Entsyymejä voidaan käyttää monissa prosesseissa säästämään energiaa, parantamaan tuotteen ominaisuuksia ja korvaamaan kovaa kemiallista käsittelyä. Tuloksellinen kehitystoimintamme perustuu soveltavan entsymologian osaamiseen ja prosessiosaamiseen.

Entsyymit ovat puhtaita ja monikäyttöisiä biokatalyytteja, jotka tehostavat prosessia juuri halutulla tavalla ympäristöystävällisesti.

Voiko entsymaattinen käsittely olla tehokas vaihtoehto sinun prosessiisi? Ota yhteyttä!

Entsyymisovelluksia eri teollisuuden aloille

VTT:llä on pitkä kokemus ja syvällistä osaamista sovelletussa entsymologiassa, etenkin luonnon polymeerien ja niiden osien muokkauksessa ja hydrolyysissä. Olemme mm. kehittäneet entsyymiavusteisia prosesseja viljojen ja marjojen prosessointiin, panimoille sekä monien sivuvirtojen hyödyntämiseen. Olemme tehneet myös entsymaattisia innovaatioita metsäteollisuudelle, esimerkiksi paperikoneen ajettavuuden parantamiseen ja energiansäästön lisäämiseen TMP-rejektin jauhatuksessa. Meillä on hyvä ymmärrys teollisista prosesseista ja raaka-aineista. Voimme kehittää uusia entsyymejä tai hyödyntää kaupallisia valmisteita teollisten entsyymien valmistajista riippumatta. Monipuolinen analytiikkaosaaminen on etu entsyymiavusteisten prosessien kehitystyössä.

VTT yhdistää entsyymikehityksen ja -sovellukset

VTTn erinomainen laitekanta kattaa kaiken pienestä mittakaavasta aina pilot-mittakaavaan. Meillä on myös korkean kuiva-aineen reaktoreita ja laajaa osaamista entsymaattisten prosessivaiheiden suunnitteluun ja kehittämiseen sekä hyvä valikoima erilaisia entsyymeitä ja entsyymiaktiivisuuksia useilta eri toimittajilta. VTT tekee yhteistyötä sekä koti- että ulkomaisen teollisuuden kanssa. Toimimme aktiivisesti teollisissa ja tieteellisissä verkostoissa kuten Euroopan panimoliitossa, Panimotutkimusryhmässä ja suomalaisessa vilja-alan yhteistyöryhmässä (VYR), FIBIC SHOK:ssa, IBC Finlandissa sekä Euroopan paperiteollisuusliitossa CEPI:ssä.