Sign In

Kasviperäiset proteiinit

Autamme kehittämään uusia funktionaalisia ingredienttejä ja elintarviketuotteita kasviproteiineista

Kasviproteiinit ovat potentiaalinen uusien turvallisten, kestävän kehityksen mukaisten ingredienttien lähde.

Uusia kasviperäisiä proteiini-ingredienttejä tarvitaan varmistamaan ruoan riittävyys. Kotimaisia kasviproteiinilähteitä ovat palkokasvit, öljykasvit ja viljat. Kasviproteiineja voidaan hyödyntää rehuissa ja elintarvikkeissa, esim. liha-analogeina tai kananmunan korvikkeena.

Autamme kehittämään uusia funktionaalisia ingredienttejä ja elintarviketuotteita kasviproteiineista.

Houkuttelevia elintarvikkeita kasviproteiineista 

Hyödynnämme vihreitä prosessointiteknologioita ja yhdistämme asiantuntemuksemme fraktioinnissa, mekaanisessa prosessoinnissa sekä entsyymi- ja mikrobityökalujen käytössä kasviproteiinien rikastamiseen eri matriiseista.

Parannamme prosesseillamme kasviproteiinien sovellettavuutta, esim alentaen antinutritiivisten yhdisteiden pitoisuutta ja kehitämme kasviproteiineihin perustuvia elintarvikkeita, joiden rakenne-, tekstuuri- ja makuominaisuudet ovat miellyttävät. Kasviproteiinilähteistä meillä on kokemusta öljykasveista (rypsi, rapsi), palkokasveista (härkäpapu, herne), viljoista sekä elintarviketeollisuuden sivuvirroista (mäski, lese, öljynpuristuskakku).

Kehitämme yhdessä asiakkaidemme kanssa terveellisiä, maistuvia elintarvikkeita, joiden markkinoinnissa voi hyödyntää ravitsemusväitteitä. 

VTT:n laitteistot ja asiantuntijat apunasi

Hyödynnämme kestävän kehityksen mukaisia teknologioita ingredienttien ja elintarviketuotteiden kehittämisessä. Meillä on erinomaiset laboratorio- ja pilotlaitteistot elintarviketeknologian tutkimukseen sekä monipuoliset menetelmät kasvibiomassan analysoimiseen. VTT on yksi Finnish Protein Platformin keskeisistä toimijoista. Kyseessä on yritysten, tutkimuslaitosten ja muiden keskeisten toimijoiden yhteinen strateginen avaus kasviproteiinien hyödyntämisen edistämiseksi ja proteiiniomavaraisuuden nostamiseksi Suomessa.

Tarjoamme palveluitamme erityisesti elintarvike-, rehu- ja ingredienttiteollisuudelle sekä laitevalmistajille.