Sign In

Elintarvikkeiden ominaisuuksien räätälöinti

Hallitsemme koko elintarviketuotantoketjun raaka-aineiden ominaisuuksista lopputuotteen laatuun

​VTT hallitsee koko elintarviketuotantoketjun raaka-aineiden ominaisuuksista lopputuotteen laatuun.
Keskitymme teknologiakehityksessämme kustannustehokkaisiin ja kestävän kehityksen mukaisiin ratkaisuihin, fokuksena prosessien sivuvirtojen hyödyntäminen. Erikoisosaamistamme on entsyymien, mikrobien ja mekaanisten prosessointimenetelmien hyödyntäminen elintarvikkeiden rakenteen, stabiilisuuden sekä aistittavan ja ravitsemuksellisen laadun parantamiseksi.

Olemme auttaneet asiakkaitamme kehittämään viljatuotteita, joiden ravitsemuksellinen ja aistittavalta laatu on korkea.

Innovaatioita yhdistelmäteknologioilla

Kehitämme innovaatioita elintarviketeollisuuden tarpeisiin yhdistämällä entsyymi- ja mikrobiavusteisen bioprosessoinnin jauhatus-, fraktiointi- ja ekstruusiotekniikoiden kanssa.
Kuitu- ja proteiinipitoisten sekä vähäkaloristen ja vähärasvaisten elintarvikkeiden rakennetta ja makua voidaan räätälöidä tai pyrkiä turvaamaan ja parantamaan ravitsemuksellista laatua.

Olemme onnistuneesti mm. kehittäneet kasviperäisiä raaka-aineita ja ingredienttejä ja parantaneet niiden toiminnallisuutta lopputuotteissa, muokanneet maito- ja lihaproteiinimatriisien rakennetta ja stabiilisuutta sekä parantaneet kuitupitoisten ja gluteenittomien viljatuotteiden rakennetta ja aistittavaa laatua.

Huippuosaajat palvelevat

Elintarviketutkimuksemme perustuu monialaiseen osaamiseen raaka-aineiden ymmärryksestä uusien entsyymien ja mikrobien etsimiseen ja tuottamiseen sekä lopputuotteen laadun analysoimiseen sekä teknologisesta että kuluttajan näkökulmasta. Meillä on pilot-mittakaavan laitteistot leipien, keksien, snack-tuotteiden ja juomien valmistamiseen.