Sign In

Biokomposiitit ja biopolymeerivaahdot

Uusia tuote- ja liiketoimintamahdollisuuksia koko arvoketjulle

​Biokomposiiteilla ja biopolymeerivaahtorakenteilla voidaan korvata öljypohjaisia materiaaleja pakkauksissa, kuljetusvälineissä, rakentamisessa ja kuluttajatuotteissa. Niistä voidaan tehdä kevyempiä ja resurssitehokkaampia ilman, että samalla menetetään muita tuoteominaisuuksia.

Tuotteiden keventämisen ja uudistuvien raaka-aineiden hyödyntämisen lisäksi voidaan luoda ennennäkemättömiä ominaisuusyhdistelmiä. Tämä antaa uusia tuote- ja liiketoimintamahdollisuuksia koko arvoketjulle.

Hyödynnä laajaa osaamistamme raaka-aineista lopputuotteisiin

VTT:n tarjooma biokomposiittien ja keveiden vaahtorakenteiden alueella perustuu mittavan raaka-aineiden muokkaamisen ja modifioinnin osaamisen ja komposiitti- ja vaahtoteknologioiden hallinnan lisäksi tutkimusympäristöihimme, jotka kattavat koko ketjun aina lopputuotteisiin saakka.

Hyödynnä laajaa osaamistamme ja kokemuspohjaamme liittyen erilaisten kuitujen, nanoselluloosan, biopolymeerien, komposiitti- ja vaahtoteknologioiden hallintaan ja hyödyntämiseen. VTT:n missio on olla tukemassa yrityksiä niiden siirtyessä kohti kestäviä, uuden liiketoiminnan mahdollistavia raaka-ainevalintoja, prosesseja ja tuotteita.